Arlandan lentokenttä kampanjoi varsin aggressiivisesti uudella brändillään

Julkaistu 23.10.2011

Olin lokakuun alussa Berliinissä, "Routes"-tapahtumassa. Vuosittain maailman lentoyhtiöt ja lentokentät tapaavat toisiaan sekä Eurooppa-tasolla että maailmanlaajuisesti. Berliinin tapahtuma liittyi jälkimmäiseen. Itselleni tämä oli toinen kerta kyseisissä tilaisuuksissa. Viime vuonna olin Vancouverissa, Kanadassa. Tavoitteenani on olla hankkimassa uusia lentoyhtiöitä, jotka lentäisivät Helsinki-Vantaan lentokentälle. Ilman Finavian tukea ja tietoa, niin työni olisi lähes mahdotonta.

Berliinin tilaisuuden mielenkiintoisin anti omalla kohdallani oli naapurimaan Tukholman lentokentän, Arlandan uusi markkinointikonsepti. Tukholmahan julistautui jo useita vuosia sitten Pohjoismaiden pääkaupungiksi. Nyt Arlanda tuntuu ottavan samanlaisen roolin ilmoittamalla muut pohjoismaiset pääkaupungit ja Ruotsin omat lentokentät "lähiökentiksi". Varsinaisesti Arlanda käytätä nimitystä "suburbs"! Henkilökohtainen kokemus Arlandasta ei ole kovinkaan mairitteleva lentokentälle. Olen kaksi kertaa jäänyt myöhään illalla odottamaan jatkolentoa Helsinkiin, kun kenttä on joutunut lumimyrskyn kohteeksi. Lentokentän palvelut menevät lähes kokonaan kiinni klo 22.00. Myös kentän viihtyisyyteen tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

Käsittääkseni juuri Arlandan lentokenttä on menneinä kuukausina ollut se kenttä, jossa sekä määrällinen ja prosentuaalinen asiakasmäärien kasvu on ollut hitainta. Nähtäväksi jää, miten tämä uusi viestinnällinen konsepti toimii. Nappasin kuvan messuilla Tukholman näyttelyosastosta, jossa Arlandan uusi brändi esiteltiin.

Matkailuartikkeli

Summer Fun Finland Workshop 2020 on myös online-tapahtuma 31.8.2020

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari