Kauhavan tulos ulkomaan markkinoilta?

Julkaistu 12.11.2016

Sarjani jatkuu liittyen viime kevään kansainvälisen markkinoinnin vaikutuksia alueellisesti. Järjestys yöpymisvaikutusten ja viipymän näkökulmasta selkeytti sitä kuvaa, mitkä ovat syystä tai toisesta vetovoimaisimpia kohteita. Nyt vuoden 2016 kääntyessä loppuun ryhdyin laskemaan taloudellisia vaikutuksia. Sarjassa ensimmäisenä esiteltiin Helsinki, joka oli selkeä ykkönen yöpymisissä. Viipymän osalta Helsinki "kärsii" lyhyestä viipymästä, joka on viime vuosina ulkomaisten osalta kääntynyt laskuun, joka osittain johtuu aasialaisten matkailijoiden määrän kasvusta ja yleensä lähimarkkinoiden osuudesta kokonaisyöpymisissä. Lyhyt viipymä aiheuttaa tuotteistuksessa yksipuolistumista ja samalla yritysten välinen kilpailu kiristyy matkailukulutuksen keskittyessä vain muutamiin yrityksiin.

Tällä kertaa otin kevään listan hännänhuipun Kauhavan tarkasteluun. Se jäi sijalle 46 yöpymisten määrissä. Onko Kauhavalla merkitystä ulkomaisten matkailun näkökulmasta? Tulosten valossa kyllä Kauhavakin tarjoaa ulkomaalaisille matkailjoille jotakin, koska viipymää on kertynyt alueelle ja selvitykseni 17 maan kohdalta matkailijoita oli saapunut alueelle kaikkialta muualta paitsi Japanista. Kansallisuuksien määrät muutamia lukuunottamatta ovat melko vaatimattomia ja sen pohjalta voisi ajatella, että kysymyksessä on ollut vain satunnaisia vierailuja liike- tai vapaa-ajan matkustuksen pohjalta.

Matkailutulon kannalta voisi ajatella pienilläkin markkinointitoimenpiteillä saavutettavan tuloksia järjestyksessä seuraavilla markkinoilla:

1. Ruotsi matkailutulo vuonna 2015 oli yhteensä 134 096 euroa (yöpyneistä matkailijoista)

2. Virosta matkailutulo vuonna 2015 oli yhteensä 50 468 euroa (yöpyneistä matkailijoista)

3. Venäjältä matkailutulo vuonna 2015 oli yhteensä 35 344 euroa (yöpyneistä matkailijoista)

Kaikkien 17 kansallisuuden kohdalta yhteinen matkailutulovaikutus oli vuonna 2015 yhteenä 327 384 euroa.

Jos tuosta summasta laitettaisiin 10 % kansainväliseen markkinointiin eli n. 33 000 euroa, niin jo edellä mainittuihin kolmeen maahaan voisi jo tehdä melko näkyvääkin kohdemarkkinointia sekä kuluttajien että perinteisten matkanjärjestäjien pariin. Esim. matkailumessuesiintymiset Virossa, Venäjällä tai Ruotsissa osallistumismaksuissa pääsee n. 2000 - 2500 euroa/markkina-alue. Some-kampanjointia voi tuottaa noin 1000 eurolla. Perhematkailukampanjointia n. 5000 eurolla. 

Viipymän kannalta Saksa, Viro ja Espanja olisivat mielenkiintoisia markkinoita! Kaikista näistä markkinoista viipymä on ollut yli neljä vuorokautta!

Rohkaisen siis kauhavalaisia matkailuyrityksiä tekemään yhteistyötä ja aloittamaan markkinointitoimenpiteiden totetukset vuotta 2017 ajatellen kyseisillä lähimarkkinoilla. Näiden jälkeen rahaa tuli seuraavaksi eniten Kiinasta ja Saksasta. Tervetuloa kansainvälisille markkinoille kauhavalaiset!

Kansallisuudet selvityksessä: Alankomaat, Espanja, Intia, Iso-Britannia, Italia, Japani, Kiina, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi, Tanska, Venäjä, Viro ja Yhdysvallat.

Matkailutuloselvityksen euromäärät ovat VisitFinland:in omasta selvityksestä rahankäyttö/matka. Matkailijoiden määrän osalta on käytetty Tilastokeskuksen yöpymisen ja saapumiset -tilastoja, jossa mukana myös viipymätiedot. 

Aikaisemmin esitelty 46 eri matkailualueesta: 

1. Helsinki

Lue yöpymisistä ja viipymästä oleva kirjoitus: 

http://www.toolboxtravel.fi/uutiset/top-46-suomalaiset-matkailukohteet-…

http://www.toolboxtravel.fi/uutiset/top-46-suomalaiset-matkailukohteet-…

http://www.toolboxtravel.fi/uutiset/mita-kansainvalinen-matkailumarkkin…

Matkailuartikkeli

Kutsu: TourEst 2020 - rekisteröinti päättyy 20.12.2019

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari