Australia

Australia
MATKAILU
 

Australialaiset matkustavat Euroopassa pitkään. Ei ole epätavallista, että Euroopan kiertue kestää kuukauden tai pidempäänkin. Keskimääräinen Pohjoismaihin suuntautuva matka kestää yli 10 vuorokautta. Yleensä ulkomaan matka käsittää keskimäärin 21 vuorokautta. Näin pitkän matkustusajan mahdollistaa pitkät yhteydet Australiasta muualle sekä neljän viikon vuotuinen loma-aika. Suosituin ajankohta matkustamiseen on heinäkuu-syyskuu. Seuraavaksi merkittävin on huhtikuu-kesäkuu.  Australialaisten viipymä mm. Suomessa on melko pitkä (2,1 vrk vuonna 2015) ja matkailutulo on merkittävä. Pohjoismaissa markkinajohtaja on Ruotsi, mutta Suomi on heti toisena. Noin 5,8 miljoonaa australialaista matkustaa ulkomaille vuosittain. Näistä Eurooppaan tuli 20 % ja tärkeimmät kohdemaat ovat Iso-Britannia, Italia ja Ranska. Lentoyhteydet Pohjoismaihin ovat parhaimmat Finnairin ja One World-allianssin kautta Pohjoismaihin. Vaihtolentokentistä Hong Kong, Singapore ja Bangkok ovat suosituimmat. Myös Japanin ja Etelä-Korean lentokentät toimivat hyvin vaihtokenttinä mm. Suomeen tullessa. Yöpymisiä Suomeen kertyy vuosittain noin 50 000. Vuoden 2014 osalta tammi-joulukuu osoitti yöpymisissä kasvua jopa 9,4% verrattuna edelliseen vuoteen (56 529 yöpymistä, Tilastokeskus 2015). Se on enemmän kuin esim. Belgiasta, Intiasta tai Itävallasta saapuvien matkailijoiden yöpymisten määrät!  

TALOUS
 

Talouden kasvu on ennustettu nousevan 2,6% vuonna 2016. Mutta jo vuodelle 2017 odotetaan talouden kasvavan 2,8%-yksikköä. Talouden myönteistä kehitystä vauhdittavat kulutuksen kasvu, investoinnit ja viennin kasvu. Tätä on edeltänyt kulutushyödykkeiden hinnan lasku ja samalla heikentynyt investointivauhti. Kuluttajahinnat ja inflaatio ovat laskeneet johtuen öljyn hinnan laskusta sekä talouden vaatimattomasta kehityksestä.  (Lähde: Focus Economics 2016).

SUOSITTELEMME
  • Myyntitapahtumat Australiassa (Brisbane, Melbourne, Melbourne)
  • Lentoyhtiön kanssa tehtävä kampanjointi
  • FAM-ohjelmat
  • Mediatyö
  • Cross-marketing –yhteistyö  
 
TOIMENPITEITÄ 2017
 
Australia Roadshow 2017 
Myynti- ja workshop-kiertue Australiaan maaliskuussa 2017. Myyntitoimenpiteet kohdentuvat itärannikon merkittävimpiin kaupunkeihin, jossa tärkeimmät Pohjoismaita myyvät matkanjärjestäjät. Tavoitteena kasvattaa Suomen myyntiä 5 % yöpymisissä (noin 2 800 yöpymistä) vuonna 2017. Lisäksi kutsumme paikallista mediaa tapaamisiin. Adelaidessa tai Brisbanessa sekä Melbournessa myyntikäynnit ja Sydneyssä workshop-tapahtuma. Tapahtumiin osallistuu myyjiä Suomen lisäksi muista Pohjoismaista, Baltian maista sekä Länsi-Venäjältä.
Aika: 27.3 - 1.4.2017
Paikka: Adelaide, Melbourne and Sydney
Hinta:
3900€ + alv 24% 1 osallistuja / yritys
950€ + alv 24%, 2. osallistuja samasta yrityksestä
Hinta sisältää: myynti- ja workshopjärjestelyt, workshop-pöytä, ostajakäsikirja, ToolBoxin edustajan palvelut, majoituskustannukset ToolBoxin tarjoamissa majoituskohteissa myyntikiertueen ajan 7.3 - 11.3.2016 yhden hengen huoneissa. 
Hintaan ei sisälly: matka- ja ruokailukustannukset, rahtikustannukset, retket Australiassa
Huom: Jos haluat yöpyä omissa majoituskohteissa tarvitset yöpymisvaraukset seuraavasti; Sydney 27. - 29.3 ja 30.1 - 1.4, Melbourne 30.3 - 1.4 ja Adelaide 29. - 30.3. Jos et ole Suomen kansalainen, kannattaa tarkistaa Australian viisumisäännöt.
Suosittelemme Australiaan tuloa esim. jo 12.3 tai 13.3 aamulla, jotta tottuminen aikaeroon olisi helpompaa. Jos haluat pidentää oleskeluasi Australiassa voimme suositella mm. käyntiä Sydneyn pohjoispuolella sijaitsevalle viinialueelle (päivän kestävä retki). Australian sisäisiin lentoihin kannattaa budjetoida noin 950€.
Ohjelma toteutaan vähintään neljälle osallistujalle.
Lisähinnasta: kahden hengen huone yhden hengen käyttöön (DSU), kahden hengen huone. Kysy tarjoustamme majoituskohteistamme.
Ohjelma:
27.3 Sydney. Kokoontuminen ja infotilaisuus Australian markkinoista ja Roadshow:n ohjelmasta
28.3 Sydney. Workshop-tilaisuus klo 18.00 - 21.00, yöpyminen kaupungissa
29.3 Sydney - Adelaide. Siirtyminen Adelaideen aamulla, iltapäivällä myyntikäynnit ja yöpyminen Adelaidessa
30.3 Adelaide - Melbourne. Aamulla myyntikäynnit Adelaide:ssa, iltapäivällä lento Adelaide - Melbourne, yöpyminen Melbournessa
31.3 Melbourne. Myyntikäynnit aamu- ja iltapäivä. Iltalento Sydneyyn ja yöpyminen Sydneyssä.
1.4 Sydney. Vapaa-aikaa tai mahdollinen paluu Suomeen
Myyntikäyntipäiviin mahtuu 4 - 5 yritysvierailua. Workshop-tapahtumaan tavoitellaan yhteensä 25 - 35 matkanjärjestäjä-, matkatoimisto- sekä median edustajaa.
Ilmoittautuminen: viimeistään 15.2.2017. office [at] toolboxtravel.fi

 

AIME “Asia-Pacific Incentives and Meetings Expo” UUSI 

Incentive-tapahtuma, jossa ostajat ovat Australiasta ja Tyynenmeren alueelta. Yli 4 000 ostajaa sekä median edustajaa.

Aika: 21. - 22.2.2018

Paikka: Melbourne

Hinta: 3 250€ + alv 24 % / yritys (yksi edustaja)             

Hinta sisältää: tapahtuman järjestelyt, Green North -osasto, osallistujamanuaalit, etukäteistapaamiset

Hintaan ei sisälly:  matka- ja majoituskustannukset, ruokailut

Huom!:   Vähintään neljä osallistuvaa yritystä. Mahdollisuus järjestää myyntikäyntejä. Hinta 350€/henkilö/päivä.

 

TIE “Travel Industry Expo”  UUSI

Tapahtuma on B2B -tilaisuus. 

Aika:  heinäkuu 2018

Paikka: Melbourne 25. - 26.7.2017  ja Sydney, 20. - 21.7.2017

Hinta:

3 950€ + alv 24 % /yritys (yksi edustaja yrityksestä), 2 tapahtumaa

2 450€ + alv 24 % / yritys (yksi edustaja yrityksestä), 1 tapahtuma (valitse Melbourne tai Sydney)

Hinta sisältää:  tapahtuman järjestelyt, myyntiosasto, myyntimanuaalit ja ostajien ohjelman koordinointi 

Hintaan ei sisälly: matka- ja majoituskustannukset, ruokailut

Huom: Vähintään neljä osallistuvaa yritystä tarvitaan tapahtuman toteuttamiseksi. Mahdollisuus järjestää myyntivierailuja. Hinta 350€/osallistuja/päivä.

 

Luxperience   UUSI

Luxperience on ainoa eteläisellä pallonpuoliskolla toteutettava luksusmatkailuun keskittyvä tapahtuma. Ostajat saapuvat erityisesti Australian, Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren alueelta. 

Aika:  17. - 20.9.2017

Paikka: Melbourne, Australia

Hinta: 4 900€ + alv 24%

Hintaan sisältyy: Green North -osaston esittelypöytä, asiakaskontaktointi ja tapaamisten järjestäminen

Hintaan ei sisälly: matka- ja majoituskustannukset, ruokailut

Huom: Luxperience on osa luksusmatkailukampanjapakettia ja se on mahdollista yhdistää Cannesin ja Dubain myyntitapahtumiin osana pakettia, jolloin tapahtuma on edullisempi.

Ilmoittautuminen: office [at] toolboxtravel.fi 

 

Lisätietoa: Kari Halonen, kari.halonen [at] toolboxtravel.fi

Matkailuartikkeli

Suomen kansainvälisen matkailun voittajat ja häviäjät vuoden 2017 alkukausi

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel marketing & consulting on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox-travel marketing & consulting
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä