Ruoka-viinimatka Piemonteen Slow Foodin synnyinseudulle 21-25.9.2016

Julkaistu 29.3.2016

Lähde upealle Slow Food matkalle Italiaan, keskelle
kauneimpia viljelysmaita ja arvostetuimpia viinialueita.
Maukasta ja puhtaista raaka-aineista tehtyä aitoa
lähiruokaa nautitaan rauhassa ajan kanssa hyvässä
seurassa alueen tunnettujen viinien kera. Tutustut Slow
Food:in synnyinpaikkaan ja gastronomian yliopistoon
sekä viinipankkiin. Pääset kuulemaan upeista Barolon
viineistä Riikka Sukulan opeissa ja nauttimaan lounasta
Jyrki Sukulan viinitilalla. Matkalla tutustutaan myös
valkoisista tryffeleistä tunnettuun Alban kaupunkiin,
maistellaan grappoja ja kuohuviinejä, vieraillaan
juustokylässä ja opitaan bioviljelystä. Matkalla
vieraillaan Torinon mielenkiintoisessa kansainvälisessä
Slow Food tapahtumassa, Salone del Gusto, jossa pääsee
tutustumaan Italian maakuntien ainutlaatuisiin
tuotteisiin. Matka on suunnattu hyvästä ruoasta ja
viineistä nauttiville.

 

Aika: 21-25.9.2016
Hinta: 1950 €/hlö (2hh)ja 2085 € (1hh)

 

Matkaohjelma:
Päivä 1. Keskiviikko
Aamulento Milanoon Finnairin suoralla lennolla (08:00-
10:05h). Matka jatkuu tilauskuljetuksella Piemonten
maaseudulle viiniviljelmien keskelle, Serra Lunga
d’Albaan Barolo-viinien tuotantoalueelle, jossa jo
Italiassakin ”cuoco pazzona” eli hulluna kokkina
tunnettu Jyrki Sukula pitää viinitilaansa vaimonsa
Riikan kanssa. Kuulemme heidän viinituotannostaan ja -
vuodestaan ja nautimme lounaan alueen tuoreista raakaaineista
samalla kun maistelemme tilan viinejä.
Iltapäivällä jatkamme matkaa maaseutuhotelliimme
lähelle Nizza Monferraton kylää, viehättävään Tenuta la
Romanaan. Nautimme tervetuloillallisen hotellilla.

Päivä 2. Torstai
Aamiaisen jälkeen saamme ihastella upeita maisemia,
sillä olemme keskellä yhtä Italian parhaista
viiniseuduista. Matkamme jatkuu luomumaatilalle.
Tilalla tuotetaan hunajaa, kasvatetaan luomuhedelmiä ja
vihanneksia, joista tehdään erilaisia säilykkeitä hilloja ja
antipastoja. Opimme luomuviljelystä ja saamme
maistella tilan tuotteita. Jatkamme matkaa Alban
pittoreskiin kaupunkiin, joka tunnetaan valkoisesta
tryffelistään. Lounas paikallisessa ravintolassa
maistellen Alban tryffeliaromisia herkkuja ja hyviä
viinejä. Vapaata aikaa tehdä kierros kaupungissa.
Iltapäivällä tutustumme Barolossa sijaitsevan Terre da
Vinon toimintaan. Terre da vinon nimissä tuottaa viiniä
n. 2.500 pientä viinitilallista. Tuotantoon kuuluvat kaikki
tunnetuimmat Piemonten maakunnan viinit, kuten
Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Grignolino sekä spumante
ja grappa. Paluu hotellille, jossa nautimme päivällisen
viinien kera.

3. Päivä Perjantai
Aamiaisen jälkeen uloskirjaudumme hotellista ja lähdemme lähdemme tutustumaan Bran juustojen valmistukseen ja saamme maistella näitä herkullisia juustoja.

Bra:ssa vietetään joka toinen vuosi kansainvälistä juustofestivaalia, joten kaupunki tunnetaankin hyvin juustoistaan. Matka jatkuu Bra:nkaupunkiin, jostaSlow Food on kotoisin. TutustummeSlow Food liikkeen synnyinpaikkaan, gastronomian tieteiden yliopistoon ja viinipankkiin (Banca del Vino)joka sijaitseeSavoijen kuningassuvun rakennuttamassa 1800-luvulta peräisin olevassa kesäpalatsissa Bran lähellä.

Viinikurssilla meille esitellään 5 piemontelaista viiniä, jotka tulevat tärkeimmiltä viinialueilta. Pikkupurtavaa viininmaistelun yhteydessä. Iltapäivällä matka jatkuu Torinoon, jossa majoitumme kuninkaalliseen Ai Savoia-hotelliin historialliseen kaupunginosaan. Ilta vapaa. Mahdollisuus tutustua mm. mielenkiintoiseen Eately Lingottoon, jossa jokainen voi vapaasti tutustua Italian herkkuihin sekä maistella eri annoksia hyvien viinien kera. Slow food-piireistä tuttu liikemies Oscar Farinetti muutti vuonna 2007 vanhan torinolaisen vermuttitehtaan kauppa-halliksi, ravintolakompleksiksi, viinikellariksi, leipomoksi, kahvilaksi sekä supermarketiksi, ja antoi tälle kokonaisuudelle nimeksi Eataly.

4. Päivä Lauantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme Salone del Gusto - Terra Madre-messuille. Pääsemme osallistumaan tähän aivan erityiseen tapahtumaan, jossa kokoontuu maailmanlaajuinen verkosto eri toimijoita, jotka puhuvat hyvän, puhtaan ja oikeudenmukaisen ruokatuotannon puolesta. Erityisesti esillä ovat pienyrittäjät ja saamme tutustua heidän ainutlaatuisiin tuotteisiin jokaisesta Italian maakunnasta ja monesta muustakin maasta. Tarjolla on erilaisia työpajoja ja esitelmiä, joissa saamme mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden kanssa. Messupäivän jälkeen palaamme hotellille, ja nautimme päätösillallisen paikallisessa ravintolassa maistellen Torinon herkkuja.

5. Päivä Sunnuntai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme Astin maalaukselliseen kaupunkiin. Teemme kaupunkikierroksen paikallisoppaan kanssa maistellen paikallisia juustoja, salamia sekä muuta suolaista pikkupurtavaa ja leivonnaisia viinien kera. Iltapäivällä kuljetus Milanon lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin (19:00-22:50h).

Matka sis.
•Finnairin suorat lennot Helsinki-Milano-Helsinki
•Matkaohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
•Suomalainen matkanjohtaja mukana matkalla
•Ohjelmassa mainitut ruokailut juomien kera (viini, vesi ja kahvi)
•Ohjelmassa mainitut vierailut maisteluineen
•Paikallisopas Astissa
•Pääsyliput Salone del Gustoon.
•Vierailu Jyrki ja Riikka Sukulan luona lounaan ja viininmaistelun kera
•Vierailu ja maistelut Viinipankissa
•Tasokkaat hotelli:

•Min.20 hlöä, jotta matka toteutetaan.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa Kari Halonen, kari.halonen [at] toolboxtravel.fi, +358 50 375 1328, www.toolboxtravel.fi

Matka- ja majoitusjärjestelyistä vastaa Uniquetour. Toolbox –travel marketing & consulting sekä Italian Trade Connections.

 

 

 

Matkailuartikkeli

Invitation: World Travel Market (WTM) in London 2.11 - 4.11.2020

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari