ToolBox kehittämään Haltialan aluetta Helsingissä

Julkaistu 1.3.2013

Haltialan tila sijaitsee Vantaanjoen mutkassa historiallisen Kuninkaantammentien varrella. Tilan historia ulottuu 1500-luvulle. Päärakennus rakennettiin 1800-luvun alussa ja purettiin 1950-luvulla. Rakennuksesta on jäljellä kivijalka. Entisen päärakennuksen kivijalka on kunnostettu ja muotopuutarha palautettu vuosina 2001 - 2002. Vantaanjoelle on rakennettu tilan laituri.

 

Nykyiseen Haltialan tilaan kuuluu useita kartanon asuinrakennuksia ja navetta, jossa toimii kotieläintila. Tilaa ympäröivät laajat viljelyalueet, jotka ovat osa arvokasta kulttuurimaisemaa. 

Haltialan tila on kuin pala suomalaista maalaismaisemaa. Tilaan kuuluu useita entisen kartanon rakennuksia ja navetta, jossa on kotieläimiä. Tilaa ympäröivät laajat viljelysalueet - maisemapellot, joita viljelemällä hoidetaan arvokasta kulttuurimaisemaa.

Haltialan tila tarjoaa kävijöille kiinnostavan vierailukohteen, hyvän esimerkin toimivasta maatilasta sekä mahdollisuuden tutustua kotieläimiin.

Tilan mailla on neljä luonnonsuojelualuetta:

Alueen etelälaidalla on Paloheinän ulkoilumaja. Sieltä lähtee monia suosittuja ulkoilureittejä läheiseen maastoon; urista useat ovat valaistuja. Ulkoilua alueella tukee myös Pitkäkosken maja Haltialan luoteisnurkassa. Paloheinän ja Torpparinmäen kyljessä sijaitseva Paloheinän golfkenttä kuuluu myös Haltialaan.

 

Kevään 2013 aikana olisi tavoitteena toteuttaa Haltialan alueen kehittämisen läheteseminaaripäivän  , jonka toteutuksesta vastaa ToolBox-travel marketing & consulting. Työn tilaajana on Helsingin kaupungin Rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matkailuartikkeli

Summer Fun Finland Workshop 2020 on siirtynyt toukokuulta elokuulle, uusi päivämäärä on 31.8.2020

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari