Yöpymisten kasvuodotus Suomeen vuodelle 2013 olisi jopa +2%

Julkaistu 14.3.2013

Viime viikolla päättyneiden ITB-messujen antia olivat lukuisat mielenkiintoiset seminaarit. Tulevaisuuttakin pohdittiin useammankin henkilön ja yrityksen toimesta. Trendit ja kulutustottumusten muutokset olivat yksi messujen kohokohtia - ainakin omasta mielestäni.

Saksassa toimiva matkailualan konsulttiyritys IPK International - Tourism Consulting Group, julkaisi messuilla ennusteen vuodelle 2013. Vaikka maailman talous on vääjäämättömästi mennyt kohti lamaa, niin IPK uskoo matkailun kasvavan maapallolla noin 3 %. Erityisesti Aasian markkinat kasvavat eniten (7 %), mutta jopa Euroopassa matkailun uskotaan nousevan otsikossa mainitsemani 2 %-yksikköä. Itse ennustin vielä viime kesänä 2 % - 4,2 % kasvua yöpymisiin, mutta olin hieman optimistisempi taloustilanteen osalta.

Eurooppa jatkaa markkinaosuutensa menettämistä, mutta kasvu kuitenkin kertoo enemmän siitä, että matkailu Aasiassa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassakin kasvaa ja kehittyy. Sekä matkailu ko. maanosiin että sieltä pois. Pohjois-Amerikan osalta kasvu näyttää pysähtyvän vuonna 2013, toteaa IPK tutkimuksessaan.

Sosiaalinen media saa enemmän painoarvoa myös matkailusektorilla. Joka toinen eurooppalainen ulkomaan kävijä ilmoittaa olevansa myös eri sosiaalisen medioiden yhteisöissä. Mutta vain noin 14 % on käyttänyt sosiaalista mediaa matkatietojen saamiseen ja toteuttamiseen. Tieto on kerätty World Travel Monitor -kyselyn kautta.

Suomessakin voisimme kaikesta julkisen sektorin matkailun organisaatioprosessien, kehitysyhtiöiden hankepohdintojen sijaan keskittyä enemmän pohtimaan, miten kääntäisimme katsettamme yhteismarkkinoinnin suuntaan yrityskohtaisesti, alueelliseti ja kansallisestikin. Kahden prosentin kasvuennustetta voidaan pitää varsin hyvänä - ja suhteellisen relevanttinakin lukuna, johon kannattaisi pyrkiä. Joulukuun 2012 yöpymisluvut eivät antaneet hurraamisen aihetta.

 

Matkailuartikkeli

Summer Fun Finland Workshop 2020 on siirtynyt toukokuulta elokuulle, uusi päivämäärä on 31.8.2020

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari