AliBaba:n perustaja Jack Ma sanoo, että jäljitelmät on AliBaban pahin uhka

Julkaistu 25.6.2017

Jack Ma osallistui 20.6.2017 Detroitissa tunnettuun yrittäjätapahtumaan "Gateway '17", jossa häntä haastateltiin. Jack Ma vieraili tapahtumassa, jotta voisi saada enemmän yhdysvaltalaisia yrityksiä panostamaan kiinalaisiin kuluttajiin sähköisten liiketoimintaratkaisujen avulla, joita AliBaba Group tarjoaa. 

Jack Ma:n haastattelu on kopioitu tähän artikkeliin mukaan. Hän erityisesti painotti väärennösten olevan AliBaba Group:in vaikein ongelma. Hän kutsui ilmiötä "syöväksi". Yhdysvalloissa erityisesti ollaan oltu huolissaan väärennösten määrässä eri kiinalaisissa verkkokaupoissa. Jack Ma itse nosti kolme tekijää, jotka lisäävät yrittäjien riskiä ja ne ovat: väärennökset, tietoliikenne ja pettäminen.

Jack Ma on myös puolustanut väärennöksiä sanomalla, että ne ovat tänä päivänä jopa laadullisesti parempia kuin alkuperäiset luksustuotteet. Kiinassahan on paljon sellaisia, jotka ostavat luksustuotteita ulkomailta. Samoja tuotteita kyllä löytyy Kiinasta, mutta kaikki kiinalaiset eivät luota paikalliseen laatuun ja pitävät laatua parempana maan rajojen ulkopuolella. Myös luksustuotteiden vero Kiinassa voi nousta yli 40 %, jolloin niiden tuonti maahan matkalaukuissa kiinnostaa.

Käsittelemme mm. kiinalaisten ostokäyttäytymistä järjestämässämme koulutuksessa "Chinese Tourist Welcome", joka on tavallisesti 2-päiväinen valmennus Kiinan ulkomaan matkustusmarkkinoille. Teemme näitä koulutuksia yhteistyössä Liiketalousopisto Perhon kanssa. Yhteyshenkilönä Tom Källroos. Syksyn 2017 päivämäärät tämän kurssin osalta on jo sovittu. Kyseiset valmennukset ovat sertifoituja. Järjestämme myös sähköiseen liiketoimintaan erityisvalmenuksia, jossa keskitytään vain kiinalaisten online-myyntikanaviin. 

Alla Jack Ma:n haastattelu. AliBaba Group:in seuraaviksi aluevaltauksiksi on pohdittu Intiaa sekä juuri Yhdysvaltoja, jossa sen vakavin kilpailija on eBay.

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari