Blue1 lopettaa reittejä Euroopassa

Julkaistu 18.6.2011

Harmillinen, mutta silti odotettu viesti Blue1:n suunnalta. Tallinnan ja Saksan lentojen lopettamiset tulevat ensimmäisenä. Pariisin ja Amsterdamin lentojen lopettamiset myöhemmin syksyllä. Suomen matkailun kannalta Saksan, Amsterdamin ja Pariisin lentojen lopettamiset tuntuvat pahemmilta. Norwegian lentoyhtiön tuleminen Suomen markkinoille selvästi tuntuu juuri Blue1:n suunnalta. Yhtiöllä mielestäni on ollut brändinsä kanssa ongelmia, koska se joutuu jatkuvasti toimimaan hieman emoyhtiönsä SAS:sin varjossa. Imago on enemmän kansallinen ja siten myös tunnettuus.

Blue1 on World Design Capital 2012 Helsingin pääpartneri. Yhtenä tehtävänä on ollut muotoilla (lue maalata koneet ja sisustaa matkustamotilat) kaikki lentokoneet uuden brändin mukaisesti. Toivottavasti tämä ei tullut liian myöhään. Yhtiötä tarvitaan luomaan hinta- ja reittikilpailua varsinkin Euroopan reiteillä. Keskittyminen pohjoismaisiin reitteihin on mielestäni yllättävä,  koska juuri Norwegian toimii aktiivisesti niillä. Ehkä SAS haluaa vastata kilpailuun sijoittamalla Blue1:n "tulilinjalle".

Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta: http://matkailu.fi.msn.com/article.aspx?cp-documentid=158283827

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari