HELSINGIN MATKAILUN PARHAAT ON JÄLLEEN PALKITTU

Julkaistu 23.11.2011

Helsingin parhaat matkailukohteet ja -palvelut valikoituivat yleisöäänien perusteella vuotuisessa Best of Helsinki -verkkoäänestyksessä.

 

Kaupungintalolla järjestetyssä palkintogaalassa tunnelmaa nostattivat alan hyvät näkymät, sillä Helsingin matkailussa on kaikella todennäköisyydellä syntymässä jälleen uusi ennätys. Aiempi huippuluku, 3,2 miljoonaa yöpymistä, on viime vuodelta.

 

Vuoden 2011 Best of Helsinki -verkkoäänestyksen ehdokkaista voittajiksi nousivat:

Ravintola Kaarle XII: ”Kallen torstait” – Best Nordic Oddity

Cumulus-hotellit: “Weekend Party Pack” -bile- ja majoituspaketti – Paras talvituote tai -kohde (Best Northern Exposure)

Luonnontieteellinen museo – Paras perhekohde (Best Family Resort & Fun)

Flow Festival  – Paras tapahtuma (Best Helsinki Event)

Fregatti Oy: Raakapurjehdus Priki Gerdalla – Paras kokouselämys (Best MICE Experience)

 

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston kuudetta kertaa toteuttama verkkoäänestys alkoi tammikuussa ja päättyi lokakuun lopussa. Kilpailukauden aikana www.bestofhelsinki.fi -sivustoon tutustui yli 23 000 kävijää. – Tänäkin vuonna ääniä kertyi ylivoimaisesti eniten Best Nordic Oddity -kohteille. Matkailijat haluavat usein täysin uusia elämyksiä ja kohtaamisia paikallisen väestön kanssa. Sen vuoksi valtavirrasta poikkeavaa tarjontaa arvostetaan, markkinointisuunnittelija Anne Relander matkailu- ja kongressitoimistosta kertoo.

 

Lisäksi palkittiin matkailualan vaikuttajia

 

Kaikille avoimen yleisöäänestyksen lisäksi 1 300 matkailualan ammattilaista sai äänestää suljetussa kategoriassa parasta matkailuvaikuttajaa. Kategoriassa keräsi eniten ääniä Helsingin Turistioppaat ry:n suosittu turistiopas Eevaliisa Hannukainen, joka on ollut vahvasti mukana kehittämässä Suomeen ja erityisesti Helsinkiin suuntautuvaa incentive- eli kannustematkailua. Hannukainen on ollut aktiivinen toimija Incentive Association Finland IAF ry:ssä, joka oli SITE Chapter Finlandin edeltäjä. Järjestö edustaa työsidonnaisen matkailun sektorille palveluja tuottavia yrityksiä.

Matkailu- ja kongressitoimisto luovutti gaalassa lisäksi elämäntyöpalkinnot kahdelle matkailualan pitkän linjan toimijalle. Palkituiksi tulivat aiemmin tänä vuonna eläkkeelle jääneet Suomen Messujen toimitusjohtaja Pentti Kivinen ja Ravintola Lasipalatsin toimitusjohtaja Martti Tyynismaa. Lisäksi Helsingin matkailusäätiö myönsi matkailualan opiskelijapalkinnon Johanna Järviselle ja Maura Waltherille. Molemmat ovat Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja tekivät lopputyönsä aiheesta ”Service Design -menetelmien toimivuus moniaistisesta näkökulmasta, case: Linnanmäki ”.

 

Taustatietoa

 

Kussakin Best of Helsinki Awards -äänestysluokassa oli viisi matkailun laatukriteerien ja Helsingin matkailubrändin mukaisesti valittua ehdokasta. Ehdokkaiden valinnassa huomioitiin tuotteen, palvelun tai kohteen merkittävyys ja asiakaslähtöisyys. Myös oman ehdokkaan äänestäminen oli mahdollista.

Äänestys on päättynyt, mutta vuoden 2011 ehdokkaisiin voi edelleen tutustua osoitteessa www.bestofhelsinki.fi. Best of Helsinki -kokonaisuutta uudistetaan ensi vuodelle. Lisätietoja tulevasta julkistetaan matkamessuilla tammikuussa.

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari