HELSINKI-VANTAAN LIIKENNE KASVAA ENNÄTYSVAUHTIA

Julkaistu 19.7.2011

Lentomatkustajien määrä Helsinki-Vantaalla on kasvanut tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 18 prosenttia. Matkustajia oli tammi-kesäkuussa 7,3 miljoonaa, mikä on uusi ennätys.

 

– Ilahduttavaa on, että usean vuoden hiipumisen jälkeen kotimaanliikennekin kasvaa. Myös Euroopan ja Aasian välinne liikenne jatkaa vahvistumistaan, ja Helsinki-Vantaan suosio sujuvana ja viihtyisänä eurooppalaisena vaihtoasemana lisääntyy, sanoo Finavian markkinointijohtaja Kimmo Ruotsalainen Finaviasta.

 

Ulkomaanliikenteessä matkustajia oli 5,9 miljoonaa (kasvua + 17,5 %) ja kotimaanliikenteessä 1,4 miljoonaa (kasvua + 20 %). Vaihtomatkustajien osuus kansainvälisestä liikenteessä oli 1,2 miljoonaa (kasvua + 16,4 %).

 

Ruotsalaisen mukaan yleinen matkustushalukkuuden kasvu ja merkittävä lentotarjonnan lisääntyminen ovat osaltaan vaikuttaneet myönteiseen kehitykseen.

 

Tänä keväänä Helsinki-Vantaalta on aloittanut liikennöinnin kaksi uutta yhtiötä, American Airlines Chicagoon ja Belavia Minskiin. Samalla useat muut lentoyhtiöt ovat avanneet uusia reittejä ja kasvattaneet vuorotiheyksiään merkittävästi.

 

Esimerkiksi Norwegian laajensi loppukeväästä liikennetarjontaansa, mikä näkyy erityisesti kotimaanliikenteen kasvussa. Helsinki–Oulu-reitin matkustus kasvoi kesäkuussa 54,8 % ja Helsinki─Rovaniemi-reitin 46,5 %. Kotimaanreittien lisäksi Norwegian operoi 11 kansainvälistä reittiä.

 

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari