Hotelliluokituksista

Julkaistu 9.6.2011

Luin hiljattain Ikkunapaikka-lehdestä Euroopan hotelliluokituksista ja niistä muutospaineista, mitä eri Euroopan maissa on asiaan liittyen. Olen kuulunut siihen ryhmään, joka pohti asiaa tähtiluokituksen ottamisesta Suomeen projektinomaisesti. Olen myös kannattanut jonkinlaisen yleisen rankingin toteuttamiseksi majoitusyrityksissä helpottaakseen varsinkin ulkomaisen matkustajan majoitusvalintaa. Nämäkin valinnathan ovat hyvin kulttuurisidonnaisia ja Suomen nykyinen tilanne on haastava.

Kiinnitin huomiota artikkelissa Iso-Britannian tilanteeseen. On totta, että siellä on keskusteltu aiheesta niinkin radikaaliin suuntaan, että luovuttaisiin yleisestä majoitusluokituksesta. Se jatkossa annettaisiin sosiaalisen median tai kuten käsitykseni mukaan ehdotettu on, TripAdvisorin tehtäväksi. Oma käsitykseni on, että TripAdvisor ei toimisi hyvin tässä mielessä, koska sinne kommenttinsa jättävät kasautuvat jompaan kumpaan ääripäähän tyytyväisiin ja tyytymättömiin. Myös jutellessani TripAdvisorin edustajan kanssa, hän oli kanssani samaa mieltä. TripAdvisorissakin majoituksia arvostelevat käyttävät pohjana joko majoituskohteen omaa tai kansallista luokitusta. Sen pohjalta antavat mielipiteensä, oliko ko. majoituskohde tähtiensä arvoinen.

Toivoisin, että majoitusluokitus toteutettaisiin tavalla tai toisella Suomessa. Mm. Eurooppaan on Ruotsin johdolla tekeillä uusi useita maita käsittävä majoitusluokitusjärjestelmä. Olisiko siitä apua meidänkin tapaukseen?

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari