Kilpavarustelua kiinalaisista matkailijoista - viisumitoimistoja avataan eri puolille Kiinaa

Julkaistu 2.3.2016

Tanska

Tanska ilmoitti tammikuun lopussa avaavansa viisi uutta viisumikäsittelykeskusta Kiinaan. Uudet keskukset avattaisiin Chengduun, Hangzhouhun, Jinaniin, Nanjingiin sekä Shenyangiin. Aikataulullisesti toimistot avaisivat ovensa ennen kesäsesonkia, joka kaiketi tarkoittaisi kevättalvea. Aikaisemmin Tanskalla on ollut viisumikeskuksia jo neljällä paikkakunnalla: Peking, Chongqing, Guangzhou ja Shanghai. 

Tammikuussa Tanska järjesti erityisen koulutuksen 60 matkanjärjestäjälle, jossa esiteltiin viisumikeskuksen uutta toimintaa. Tanska promoaa samalla myös Grönlantia. Viime vuonna Tanskan viisumikeskukset myönsivät 28 000 viisumia kiinalaisille matkailijoille. Kasvua oli lähes 20 %!!

 

"Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä"

Nyt kiinalaisten ulkomaan matkustuksen näkökulmasta myös Suomi on ilmoittanut lisäävänsä viisumikeskuksia! Määrä on vielä suurempi kuin Tanskalla. Kaiken kaikkiaan 13 uutta viisumikeskusta avataan tämän kevään aikana. Kaupungit ovat väestömäärällisesti merkittäviä - vaikka esim. Finnairilla ei suoria lentoja vielä olekaan ko. kaupunkeihin. Changsha, Chengdu, Chongqing (Finnairin lentokohde), Fuzhou, Guangzhou (Finnairin lentokohde), Hangzhou, Jinan, Kunming, Nanjing, Shenyang, Shenzhen, Wuhan ja Xi'an (Finnairin lentokohde) saisvat tämän päätöksen pohjalta oman viisumikeskuksensa. Suomella on ollut tähän mennessä vain kaksi viisumikeskusta; Pekingissä ja Shanghaissa. On myös hyvä muistaa, että Suomella on konsulaatti Hongkongissa. Hongkongilaiset matkailijat eivät kuitenkaan tarvitse viisumia Euroopan Unionin alueelle. 

Mitä Ruotsi ja varsinkin Norja aikovat tehdä on mielenkiintoista. Norjahan on ollut epävirallisessa kielteisessä maineessa Kiinassa puuttuessaan Nobel-palkintojen saajien kautta Kiinan sisäisiin asioihin.  Ruotsi puolestaan kiinalaisten matkailijavolyymeissaan ohittaa kirkkaasti vielä Suomen. Venäjällä tilanne ei ole ajankohtainen, koska kiinalaiset saavat erityiskohtelun Venäjällä ja varsinaista viisumia ei tarvita. Venäjällä vieraili viime vuonna 2,5 miljoonaa kiinalaista. Määrän uskotaan kasvavan vuoteen 2020 mennessä jopa 7,5 miljoonaan - ainakin tavoitteet on asetettu näin korkealle. 

Chinese Tourist Welcome -koulutukset

Edellä mainituista asioista sekä muista Kiinan ulkomaan matkailuun liittyvissä erikoisuuksista kiinnostuneille järjestämme Chinese Tourist Welcome -kursseja tämän kevään aikana yhteistyössä Haaga-Perhon kanssa seuraavasti:

29.3 - 30.3.2016 Helsingissä, Haaga-Perhon tiloissa

26.4 - 27.4.2016 Helsingissä, Haaga-Perhon tiloissa

 

Lisäksi kevään aikana voimme räätälöidä koulutuksen Sinun alueellesi toteutettavaksi. Pyydämme ottamaan yhteyttä joko

Haaga-Perhon Tom Källroosiin, tom.kallroos(at)haagaperho.fi, +358 400184165  TAI

ToolBox:in Kari Haloseen, kari.halonen(at)toolboxtravel.fi, +358 50 375 1328

 

 

 

 

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari