Kohtuutulos Porille kansainvälisiltä matkailumarkkinoilta

Julkaistu 27.1.2017

Sarjassa seurataan 46 matkailukohdetta Suomessa ja kansainvälisten matkailijoiden jättämää matkailuloa Tilastokeskuksen ja VisitFinlandin tuottamien tilastomuuttujien avulla. Aikaisemmin on esitelty kohteina: Kauhava (46.), Pietarsaari (45.), Iisalmi (44.), Kajaani (43.), Tornio (42.), Pelkosenniemi (41.), Lieksa (40.), Kokkola (39.), Lohja (38.), Seinäjoki (37.), Heinola (36.), Salo (35.), Kalajoki (34.), Hämeenlinna (33.), Kemi (32.), Salla (31.), Kouvola (30.) ja Helsinki (1.). Kansallisuuksita olemme aikaisemmin käsitelleet eteläkorealaisten ja virolaisten matkustusta Suomeen samoilla muuttujilla.

 

Porissa kotimaisten matkailijoiden lisäksi melko paljon ulkomaisia vierailijoita

 

Porin Jazz tuottaa suuren osan kansainvälisestä matkailijamääristä ja viipymästä kaupunkiin. Yöpymisiä kertyy kohtuullisesti kaikista muista markkinoista paitsi Intiasta ja Japanista. Poria ei ole näkynyt miesmuistiin perinteisissä "pippaloissa", joilla tarkoitan lähinnä VisitFinland:in ja yksityisten matkailumarkkinointiyritysten myynninedistämis-tapahtumissa ja -kampanjoissa. Otsikko "kohtuutuloksesta" viittaa juuri tähän. Yhden piikin sesonki kotimaan ja kansainvälisillä markkinoilla on haastava kaikille matkailukohteille ja -yrityksille. 
Vuonna 2015 vertailussa olevilta 17 markkina-alueelta saapui Poriin yhteensä 9148 matkailijaa. Keskimääräinen viipymä oli tuolloin 2,8 vuorokautta, joka voi pitää hyvänä tuloksena. Matkailijoiden yöpymisiä kertyi siten 26 215. Porin pääpaino on kuitenkin kotimaan markkinoissa, joka nostaa sen vertailussa 18 sijalle kokonaisvolyymin osalta. Parhaiten tuotti matkailutulossa Ruotsi, josta kertyi 862 954 euroa. Seuraavaksi merkittävin markkina olisi matkailu- tulollisesti Viro. Saimme matkailutuloksi 485 958 euroa. Jos näitä kahta markkinaa vertaa viipymän osalta, niin ruotsalaisten keskimääräinen viipymä on heikko 1,6 vuorokautta. Virolaisten vastaava on 3,6 vuorokautta. Tätä tulosta voi hilata ylöspäin virolaisten työmatkustus, mutta mitään varmaa tietoa asiasta ei ole.
Myös seuraavaksi merkittävimmät markkinat löytyvät lähelä. Saksa 383 895 euroa ja viipymä 3,1 vuorokautta. Venäjä 371 488 euroa ja viipymä 2,6 vuorokautta. Porilla olisi matkailutulollisesti edellytyksiä vahvistaa kansainvälisillä markkinoilla profiiliaan ja tunnettuuttaan. Edellä esitetyillä markkinoilla kiertomatkailu on suosittua, mutta viipymä voisi viitata myös siihen, että Pori toimisi joillekin pääkohteena. Alueelle tulee matkailijoita myös Iso-Britanniasta, Tanskasta, Italiasta, Espanjasta, Yhdysvalloista ja Ranskasta. Tervetuloa kansainvälisille markkinoille vuonna 2017!
Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari