Kotivierailut - mukava Slow Travel muoto

Julkaistu 12.8.2011

Cosy Finland on järjestänyt jo vuosia matkailijoille tutustumisia suomalaisiin koteihin. Olen itse sijoittanut tämän palvelumuodon matkailun määritelmissä jonnekin teknisen vierailun ja ns. Special Interest -ohjelmien välimaastoon. Vierailut ovat olleet joko yleisiä tutustumiskäyntejä suomalaisten kodeissa tai sitten on keskitytty ruokailemaan isäntäperheen kanssa. On jopa saunominenkin ollut mahdollista. Vaikka en ole itse vielä päässyt testaamaan näitä palveluita, olen niitä ollut keittämässä ennen Cosy Finland:in käynnistämistä. Noin kymmenen vuotta sitten näitä palveluita tuottivat pääkaupunkiseudulla Helsinki For You ja Jalo Lomat. Aika ja markkinointi ei silloin ollut vielä valmis kyseisten tuotteiden suosiolle, mutta näyttää siltä, että Cosy Finland on onnistumassa tässä asiassa.

Kotivierailut yöpymiseen ovat hieno tapa tutustua paikalliseen väestöön ja on myös yksi Slow Travel -matkailun muoto. Cosy Finland voi palveluillaan tarjota muillekin yrityksille eri puolille Suomea toteuttaa vastaavia palveluja. Uskon, että matkailijoita riittäisi. Japanin markkinoilla ns. Home Stay -ohjelmat ovat olleet jo pitkään suosiossa varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Home Stay -ohjelmissa nuoret naiset viettävät viikonlopusta jopa viikon mittaisen ajanjakson paikallisessa kodissa tutustuen arkeen käyden ostoksilla, leipoen, ruokaa laittaen, marjastaen ja sienestäen.

Suomalaisen elämänlaadun ja sen toimivuuden saadessa huomiota ulkomaisessa mediassa, syntyy pohjaa myös matkailjoiden kiinnostukselle suomalaiseen kulttuuriin.

 

Cosy Finland:in yhdysvaltalaiset vieraat suomalaisen pariskunnan luona illastaen:

http://uutiset.msn.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Tampereesta+tuli+Kiinan+propagandan+keskus/1135268474135

 

 

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari