Baltia

Baltia

Baltian markkinoilla keskitymme erityisesti Viroon ja Latviaan. Liettuan matkailullinen merkitys ei ole Viroon verrattavissa, joskin matkailuvirtoja ko. maista tulee ympäri vuoden. Emme ole käyttäneet alla olevissa tilastokatsauksissa vuoden 2020 tai 2021 tilastoja COVID-19 pandemian johdosta, koska ulkomaista matkailua ei ole ollut matkustusrajoitusten vuoksi. 

Latvia

Matkailu ulkomaille on kohdannut haasteita koko Baltiaa koskevan taloudellisen taantuman myötä. Väestön määrä ja taloudelliset resurssit tekevät Latviasta pienen markkinan, mutta lähialueet hyötyvät latvialaisista matkailijoista. Vuonna 2019 yöpymisiä kertyi Suomeen 61 588. Viipymä on muihin Suomessa vieraileviin kansallisuuksiin hyvä eli keskimäärin 2,3 vuorokautta. 
 

SUOSITTELEMME

 • BalTour-messut
 • FAM-ohjelmat
 • Mediatyö
 • Cross marketing-työ
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistomarkkinointi
   

TOIMENPITEITÄ 2021 - 2022

BaltTour - Latvia

Osallistuminen näytteilleasettajana "Green North" -osastolla Latvian suurimpaan matkailumessutapahtumaan maan pääkaupungissa Riikassa. Erittäin sopiva tilaisuus mm. perhematkailijoista kiinnostuneille matkailukohteille ja -yrityksille. Vierailijoita messuilla oli vuonnan 2019 reilu 28 000. 
Aika: 4.2 - 6.2. 2022
Paikka: Riika, Latvia
Hinta: 1 700€ + alv 24% (max. 2 henkilöä / yritys)
Hinta sisältää: 1 pöytä Green North -osastolla, tapahtuman järjestelyt, ToolBoxin edustajan palvelut tapahtuman ajan
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskustannukset, ruokailut
 

Liettua

Liettua on markkina-alueena suhteellisen pieni. Matkailun merkittävyys nähtävissä lähinnä lähiseutumatkailuna. Liettualaistan matkustushalukkuutta hillitsee maassa vaikuttava taantuma ja toipuminen on ollut hidasta. Vuonna 2019 yöpymismäärät olivat 46 856 ja viipymä keskimäärin 2,4 vuorokautta.
 

SUOSITTELEMME

 • FAM-ohjelmat
 • Mediatyö
 • Cross-marketing –yhteistyö
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistomarkkinointi

TOIMENPITEITÄ 2021-2022

Tilauksesta.

Viro

Viro selviytyi pandemian sokista paremmin kuin vertailumaat Itämeren alueella vuonna 2020, ja BKT supistui 2,7 prosentilla. Viimeaikainen ja äkillinen virustapausten uusiutuminen on kuitenkin edellyttänyt uusia lukitustoimia, jotka ovat vaimentaneet taloudellista toimintaa. BKT: n ennustetaan kasvavan 2,9% vuonna 2021 ja 5% vuonna 2022, mikä johtuu pääasiassa yksityisestä kulutuksesta ja yksityisten investointien asteittaisesta jatkumisesta. Työttömyyden odotetaan vähenevän asteittain, mutta pysyvän kriisiä edeltäneen tason yläpuolella, kun taas köyhyyden odotetaan kasvavan jo ennestään korkealta. Huonot riskit johtuvat pandemian polusta, erityisesti viruksen mutaatioista, mutta rokotusohjelma tekee kaikista aikuisista rokotuskelpoiset kesään mennessä.

Tutkimukset osoittavat, että virolaisten matkailu Suomeen on 10. merkittävin mm. venäläisten, ruotsalaisten, saksalaisten, brittien ja ranskalaisten jälkeen. Helsinki on väylä muualle Suomeen. Virolaisten päiväkävijöiden, työssäkävijöiden ja sukulaisvierailujen osuus on merkittävä. Matkailua on sesongit huomioiden ympärivuotisesti. Suomi on suosittu talvilomakohde Virossa, jossa lasketteluharrastus ja lumilautailu ovat yleistyneet. Viime vuosien taantuma/lama vaikutti erityisesti Virosta Suomeen liittyvään työmatkustukseen. Yöpymisissä ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja niitä kertyi vuonna 2019 Suomeen yhteensä 243 107 kappaletta. Viipymä keskimäärin 2,5 vuorokautta, jota voidaan pitää kansainvälisenä vertailuna Suomessa hyvänä lukuna. Talvella viipymä on huomattavasti parempi ja silloin keskimäärin virolaiset viipyvät 2,7 vuorokautta.  Pääkaupunkiseutu vetää virolaisia eniten, n. 370 000 virolaista saapuu vuosittain Espoon, Helsingin ja Vantaan alueelle. Järvi-Suomi ja rannikkoalueet vetoavat kukin n. 60 000 yöpymisellään. Lapissa yöpymisten määrät ovat hieman yli 15 000. Teemapuistot ja erilaiset lomailukeskukset kiinnostavat virolaisia lapsiperheitä. Talvisin hiihtokeskukset kiinnostavat, koska ne puuttuvat lähes kokonaan Virosta. Monilla virolaisilla on omat ajoneuvot, joilla voi liikkua helposti Suomessa. Kiertomatkailu onkin suosiossa. 

SUOSITTELEMME

 • Kiertomatkailutuotteet ja -reitit
 • Perhematkailupalvelut, ml. talven hiihtokohteet
 • Kuluttajamarkkinointi
 • Esitejakelu VIrossa
 • Mediatyö
 • Cross marketing -yhteistyö
 • Yhteistyö laivayhtiöiden kanssa
 • TourEst -messut
   

TOIMENPITEITÄ 2021 - 2022

TOUREST 2022-messut
Tallinnan Tourest on Baltian vanhin ja suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään jo 30. kerran 11.-13.2. 2022. 3- päiväisessä tapahtumassa oli vuonna 2019 yhteensä 584 näytteilleasettajaa 30 maasta. Messuilla ovat mukana kaikki virolaisen matkailun vaikuttajat runsaspäisen yleisön lisäksi. Vierailijoita vuoden 2019 tapahtumassa oli yhteensä n. 28 000. 
Suomen läheisyys antaa mahdollisuuden markkinoida TOURESTissä ympärivuotisia matkakohteita ja -tuotteita. Vuoden 2017 majoitustilaistoissa virolaiset olivat 10. sijalla yli 219 000 yöpymisineen Suomessa. Markkina on siis erittäin potentiaalinen. 
ToolBox on Tourestin järjestäjän ETFL:n virallinen yhteistyökumppani.  
Aika: 11 - 13.2.2022
Paikka: Tallinna
Hinta:  14.11.2021 asti: 1 800€ + alv 24% (max. 2 henkilöä/yritys); esitekuljetus 250 euroa + alv 24% (max. 80 kg). Tämän jälkeen vuoden loppuun saakka hinta: 1950€ + alv 24%. Mahdollisuus myös jaettuun pöytään toisen yrityksen kanssa. Hiinta 1050€ + alv 24%/1 yritys; yhteensä 2100€ + alv 24%.
Hinta sisältää: 1 pöytä Suomi-osastolla, tapahtuman järjestelyt, ToolBoxin edustajan palvelut tapahtuman ajan
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskustannukset, ruokailut, materiaalikuljetukset messuosastolle  Viimeinen ilmoittautuminen: 31.12.2021, rekisteröitymislinkki: https://forms.gle/muEjS33uvYAHMYT56

Kampanjointi PERE & KODU -lehdessä
Toimituksellinen mainos / artikkeli tunnetussa "Pere & Kodu" -aikakausilehdessä. Kyseessä kuukausittainen julkaisu, joka on erikoistunut lapsiperheisiin Virossa.
Aika: Ympäri vuoden
Hinta: alkaen 1 750€ + alv 24 %
Hinta sisältää: Mainos, käännökset viroksi, aikakauslehden jakelu (tilaajat, myyntipisteet Virossa)
Hinta ei sisällä: Mahdollisen kilpailuartikkelin yhteydessä jaettavat palkinnot
Huom: Vähintään 4 yritystä tarvitaan toimenpiteen toteuttamiseksi
 

Baltic Guide -mainos
Toimituksellinen mainos, jossa myös kilpailu Baltic Guide -lehden lukijoille. Kuukausittain ilmestyvä tabloid-muodossa oleva sanomalehti, jossa matkailuvinkkejä. Lehden jakelu ympäri Viroa. 
Aika: Ympäri vuoden
Hinta:  alkaen 1 650€ + alv 24%
Hinta sisältää: Mainos, käännökset, sanomalehden jakelu eri pisteisiin Virossa
Hinta ei sisällä: Mahdolliset kilpailupalkinnot
Huom: Vähintään 4 yritystä tarvitaan toimenpiteen toteuttamiseksi
 

Teemme mielellämme yrityksellenne tai alueellenne rätälöidyn tarjouksen siitä, kuinka saada näkyvyyttä Baltian markkinoilla. Ota yhteyttä: office [at] toolboxtravel.fi

Kuvat: Kari Halonen

Matkailuartikkeli

HYÖDY ENEMMÄN MATKA WORKSHOP DAY 2022 -TAPAHTUMASTA – TOTEUTA PRE OR POST TOUR!

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari