Baltia

Baltia

Baltian markkinoilla keskitymme erityisesti Viroon ja Latviaan. Liettuan matkailullinen merkitys ei ole Viroon verrattavissa, joskin matkailuvirtoja ko. maista tulee ympäri vuoden. Olemme panostaneet Baltian markkinoihin myös henkilökunnan osalta. Vuodesta 2018 lähtien Ene Tohv on osallistunut Baltian markkinoilla tehtäviin toimenpiteisiin.
 

Latvia

Matkailu ulkomaille on kohdannut haasteita koko Baltiaa koskevan taloudellisen taantuman myötä. Väestön määrä ja taloudelliset resurssit tekevät Latviasta pienen markkinan, mutta lähialueet hyötyvät latvialaisista matkailijoista. Vuonna 2018 yöpymisiä kertyi Suomeen 58 017. Viipymä on muihin Suomessa vieraileviin kansallisuuksiin hyvä eli keskimäärin 2,3 vuorokautta. 
 

SUOSITTELEMME

 • BalTour-messut
 • FAM-ohjelmat
 • Mediatyö
 • Cross marketing-työ
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistomarkkinointi
   

TOIMENPITEITÄ 2020

BaltTour - Latvia

Osallistuminen näytteilleasettajana "Green North" -osastolla Latvian suurimpaan matkailumessutapahtumaan maan pääkaupungissa Riikassa. Erittäin sopiva tilaisuus mm. perhematkailijoista kiinnostuneille matkailukohteille ja -yrityksille. Vierailijoita messuilla oli vuonnan 2019 reilu 28 000. 
Aika: 31.1 - 2.2. 2020
Paikka: Riika, Latvia
Hinta: 1 700€ + alv 24% (max. 2 henkilöä / yritys)
Hinta sisältää: 1 pöytä Green North -osastolla, tapahtuman järjestelyt, ToolBoxin edustajan palvelut tapahtuman ajan
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskustannukset, ruokailut
 

Liettua

Liettua on markkina-alueena suhteellisen pieni. Matkailun merkittävyys nähtävissä lähinnä lähiseutumatkailuna. Liettualaistan matkustushalukkuutta hillitsee maassa vaikuttava taantuma ja toipuminen on ollut hidasta. Vuonna 2018 yöpymismäärät olivat 42 483 ja viipymä keskimäärin 2,4 vuorokautta.
 

SUOSITTELEMME

 • FAM-ohjelmat
 • Mediatyö
 • Cross-marketing –yhteistyö
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistomarkkinointi
   

TOIMENPITEITÄ 2020

Tilauksesta.
 

Viro

Tutkimukset osoittavat, että virolaisten matkailu Suomeen on 10. merkittävin mm. venäläisten, ruotsalaisten, saksalaisten, brittien ja ranskalaisten jälkeen. Helsinki on väylä muualle Suomeen. Virolaisten päiväkävijöiden, työssäkävijöiden ja sukulaisvierailujen osuus on merkittävä. Matkailua on sesongit huomioiden ympärivuotisesti. Suomi on suosittu talvilomakohde Virossa, jossa lasketteluharrastus ja lumilautailu ovat yleistyneet. Viime vuosien taantuma/lama vaikutti erityisesti Virosta Suomeen liittyvään työmatkustukseen. Yöpymisissä ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja niitä kertyi vuonna 2018 Suomeen yhteensä 222 387 kappaletta. Viipymä keskimäärin 2,3 vuorokautta, jota voidaan pitää kansainvälisenä vertailuna Suomessa hyvänä lukuna. Talvella viipymä on huomattavasti parempi ja silloin keskimäärin virolaiset viipyvät 2,7 vuorokautta.  Pääkaupunkiseutu vetää virolaisia eniten. Järvi-Suomi ja rannikkoalueet vetoavat kukin n. 60 000 yöpymisellään. Lapissa yöpymisten määrät ovat hieman yli 15 000. Teemapuistot ja erilaiset lomailukeskukset kiinnostavat virolaisia lapsiperheitä. Talvisin hiihtokeskukset kiinnostavat, koska ne puuttuvat lähes kokonaan Virosta. Monilla viroalaisilla on omat ajoneuvot, joilla voi liikkua helposti Suomessa. Kiertomatkailu onkin suosiossa. 

SUOSITTELEMME

 • Kiertomatkailutuotteet ja -reitit
 • Perhematkailupalvelut, ml. talven hiihtokohteet
 • Kuluttajamarkkinointi
 • Esitejakelu VIrossa
 • Mediatyö
 • Cross marketing -yhteistyö
 • Yhteistyö laivayhtiöiden kanssa
 • TourEst -messut
   

TOIMENPITEITÄ 2020

TourEst 2020-messut
Tallinnan Tourest on Baltian vanhin ja suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään jo 28. kerran 7.-9.2. 2020. 3- päiväisessä tapahtumassa oli vuonna 2018 yhteensä 584 näytteilleasettajaa 30 maasta. Messuilla ovat mukana kaikki virolaisen matkailun vaikuttajat runsaspäisen yleisön lisäksi. Vierailijoita vuoden 2018 tapahtumassa oli yhteensä 30 109. 
Suomen läheisyys antaa mahdollisuuden markkinoida Tourestissä ympärivuotisia matkakohteita ja -tuotteita. Vuoden 2017 majoitustilaistoissa virolaiset olivat 10. sijalla yli 219 000 yöpymisineen Suomessa. Markkina on siis erittäin potentiaalinen. 
ToolBox on Tourestin järjestäjän ETFL:n virallinen yhteistyökumppani.  
Aika: 7. - 9.2.2020
Paikka: Tallinna
Hinta:  20.12.2019 asti: 1 950€ + alv 24% (max. 2 henkilöä/yritys); esitekuljetus 250 euroa + alv 24% (max. 80 kg)
Hinta sisältää: 1 pöytä Suomi-osastolla, tapahtuman järjestelyt, ToolBoxin edustajan palvelut tapahtuman ajan
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskustannukset, ruokailut, materiaalikuljetukset messuosastolle  Viimeinen ilmoittautuminen: 7.1.2020, rekisteröitymislinkki: https://forms.gle/nN1X2X6NxzSEbfCU7

Kampanjointi PERE & KODU -lehdessä
Toimituksellinen mainos / artikkeli tunnetussa "Pere & Kodu" -aikakausilehdessä. Kyseessä kuukausittainen julkaisu, joka on erikoistunut lapsiperheisiin Virossa.
Aika: Ympäri vuoden
Hinta: 1 750€ + alv 24 %
Hinta sisältää: Mainos, käännökset viroksi, aikakauslehden jakelu (tilaajat, myyntipisteet Virossa)
Hinta ei sisällä: Mahdollisen kilpailuartikkelin yhteydessä jaettavat palkinnot
Huom: Vähintään 4 yritystä tarvitaan toimenpiteen toteuttamiseksi
 

Baltic Guide -mainos
Toimituksellinen mainos, jossa myös kilpailu Baltic Guide -lehden lukijoille. Kuukausittain ilmestyvä tabloid-muodossa oleva sanomalehti, jossa matkailuvinkkejä. Lehden jakelu ympäri Viroa. 
Aika: Ympäri vuoden
Hinta: 1 650€ + alv 24%
Hinta sisältää: Mainos, käännökset, sanomalehden jakelu eri pisteisiin Virossa
Hinta ei sisällä: Mahdolliset kilpailupalkinnot
Huom: Vähintään 4 yritystä tarvitaan toimenpiteen toteuttamiseksi
 

Teemme mielellämme yrityksellenne tai alueellenne rätälöidyn tarjouksen siitä, kuinka saada näkyvyyttä Baltian markkinoilla. Ota yhteyttä: office [at] toolboxtravel.fi

Kuvat: Kari Halonen

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari