Brittein saaret

Päähuomio keskittyy Iso-Britanniaan. Irlannin saavuttavuus muodostaa haasteen, koska lentoja Suomeen on ollut lähinnä kesäisin. Iso-Britannian markkinoilta lentoja on ollut Lontoon eri lentokenttien lisäksi Manchesterista ja Edinburghista.

Iso-Britannia

MARKKINAKATSAUS

Iso-Britannia on ollut tärkeä markkina-alue Pohjoismaissa, mukaan lukien Suomi. Perinteiset matkanjärjestäjät ,jotka toimivat 2000-luvun alussa, ovat joko lopettaneet toimintansa tai suuntautuneet Pohjoismaiden ulkopuolisille markkinoille. VisitFinlandin tietoihin perustuen 35 % briteistä tulee Suomeen vapaa-ajan matkalle, 40 % liikematkalle ja 21 % vierailee sukulaisten luona. Noin 50 % brittiläisistä matkailijoista vierailee Suomessa 2 - 3 vuorokauden ajan. Tärkein markkina-alue Iso-Britanniassa on Suur-Lontoo, josta saapuu 1/3 Suomeen tulevista matkailijoista. Vuonna 2018 Iso-Britanniasta saapuneiden yöpymisiä Suomessa oli 593 034. Keskimääräinen viipymä oli muihin kansainvälisiin matkailijoihin hyvä, 2,6 vuorokautta. Talvikaudella viipymä on jopa parempi eli 3,0 vuorokautta keskimäärin.

TALOUS

Brexit-toimenpiteet ovat altistamassa Iso-Britannian talouden kriisiin ja on ennusteiden mukaan mm. bruttokansantuote pienenisi vuonna 2020 -1,0 %-yksikköä. Toisaalta toiset lähteet arvioivat 0,5 %-yksikön BKT:n kasvua. Työttömyys ei kuitenkaan kasva ennusteiden pohjalta vaan pysyy vuoden 2019 tasolla. Tämä merkitsee n. 3,8 %-yksikön tasoa. Inflaatio on myös maltillinen. Palveluiden ja tavaroiden hintojen uskotaan nousevan noin 2,1 %-yksikköä.  
 

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut
 • Media ja PR
 • Kampanjat paikallisten matkanjärjestäjien kanssa
 • Kampanjat sähköisten markkinointivälineiden ja online-matkanjärjestäjien kanssa
 • Matkanjärjestäjä- ja mediavierailut alueelle
 • Cross-markkinointiyhteistyö
 • Kampanjointi sosiaalisen median kautta
   

TOIMENPITEITÄ 2020

Pop-up tapahtuma Lontoossa 2020
Suomalainen ruoka, muotoilu ja matkailu yhdistyvät Lontoossa toteuttavassa pop-up -tapahtumassa syyskuussa. Vilkkaalla ostosalueella on varattuna tila, jossa voi esitellä yhtä edellä mainituista teemoista tai yhdistää ne kaikki. Myymälätilassa on kylmävarasto- ja keittiötilat, wc ja pieni varasto mm. esitteitä varten. Myyntiä varten on yhteinen kassapääte.
Valituille matkailualan ammattilaisille sekä matkailusta ja lifestylestä kirjoittaville toimittajille suunnatut vierailut matkakohteeseen.
Aika: 26.9 - 1.10.2020
Paikka: Borough Market, Lontoo
Hinta: 3 500€/päivä + alv 24%
Hinta sisältää: Tilan vuokra ja pop-up tilan järjestelyt, vakuutus, sähköt, vesi, siivous
Hinta ei sisällä: Matka-ja majoituskustannukset, ruokailut, rahti ja tavaran kuljetukset
Huom: Pop-up on viisi päivää avoinna lontoolaisille. Minimi osallistujamäärä 4 yritystä
 

City Fair, Lontoo 2020
Tapahtuman järjestäjä on ETOA, European Tour Operator Association. Hyvä globaali tapahtuma, jossa ostajia myös Iso-Britannian ulkopuolelta. Lue lisää ja katso viime vuoden osallistujat: CITY FAIR
Aika: Kesäkuu 2019
Paikka: Lontoo, Iso Britannia
Hinta: 2 900€ (ennakkovaraajan etu saatavilla)
Hinta sisältää: Myyntipöytä, rekisteröinti tapahtumaan, yksi tapaamislista (myös siinä tapauksessa, että yrityksestä on mukana 2 edustajaa), lounas päivän aikana, tervetuliaistilaisuus tapahtumaa edeltävänä iltana
Hinta ei sisällä: Matkakulut, ruoat
Huom: Tapahtuma toteutetaan, jos mukaan tulee vähintään 4 yritystä
 

Irlanti

Talous kehittynyt muuta EU:ta vauhdikkaammin. Irlannin talous on muuntunut maatalousvaltaisesta palvelukeskeiseksi korkean teknologian taloudeksi. Yksi kasvua vauhdittaneista tekijöistä on ollut alhainen yritysvero, joka nyt on 12,5%. BKT:n kasvu 7,8%, työttömyys pienenee 4 - 5%-yksikköön ja inflaatio kasvaa hieman 1,3%.  Irlanti on ollut viime vuosina maa, jonne on tullut runsaasti ulkomaalaista työvoimaa. Tämä virta on alkanut hiljentymään. Yöpymisiä kertyi vuonna 2018 yhteensä 34 780. Keskimääräinen viipymä oli 2,2 vuorokautta. Sekä yöpymisten määrä että viipymä kasvoivat vuoteen 2017 verrattuna.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut kohdemarkkinamaassa erityisesti matkanjärjestäjien keskuuteen 
 • Mediatilaisuudet esim. eri messutapahtumien yhteydessä
 • Kampanjat matkanjärjestäjien kanssa 
 • Kampanjat ns. online matkanjärjestäjien kanssa (irlantiaiset) 
 • FAM- ja mediavierailut Suomessa

 

Yhteistyökumppanimme:

Blueberry Consulting

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari