Brittein saaret

ToolBox Consulting in UK and Ireland
ToolBox operates in UK and Ireland

Päähuomio keskittyy Iso-Britanniaan. Irlannin saavuttavuus muodostaa haasteen, koska lentoja Suomeen on ollut lähinnä kesäisin. Iso-Britannian markkinoilta lentoja on ollut Lontoon eri lentokenttien lisäksi Manchesterista ja Edinburghista.

Iso-Britannia

MARKKINAKATSAUS

Iso-Britannia on ollut tärkeä markkina-alue Pohjoismaissa, mukaan lukien Suomi. Perinteiset matkanjärjestäjät ,jotka toimivat 2000-luvun alussa, ovat joko lopettaneet toimintansa tai suuntautuneet Pohjoismaiden ulkopuolisille markkinoille. VisitFinlandin tietoihin perustuen 35 % briteistä tulee Suomeen vapaa-ajan matkalle, 40 % liikematkalle ja 21 % vierailee sukulaisten luona. Noin 50 % brittiläisistä matkailijoista vierailee Suomessa 2 - 3 vuorokauden ajan. Tärkein markkina-alue Iso-Britanniassa on Suur-Lontoo, josta saapuu 1/3 Suomeen tulevista matkailijoista. Vuonna 2018 Iso-Britanniasta saapuneiden yöpymisiä Suomessa oli 593 034. Keskimääräinen viipymä oli muihin kansainvälisiin matkailijoihin hyvä, 2,6 vuorokautta. Talvikaudella viipymä on jopa parempi eli 3,0 vuorokautta keskimäärin.

TALOUS

Iso-Britannian talous toipui COVID-19-sokista kiireellisten tukitoimenpiteiden, joilla suojattiin työpaikkoja ja tuloja, sekä nopean rokotteiden käyttöönoton ansiosta, mutta hidastuu jatkuvan tarjontapulan ja nousevan inflaation vuoksi. Finanssipolitiikassa on tasapainotettava asteittaista kiristämistä sekä kohdennetun tilapäisen tuen tarjoamista elinkustannusten nousulle alttiille kotitalouksille, kasvun tukemiseen ja merkittäviin investointitarpeisiin vastaamiseen. Etenemisen nopeuttaminen kohti nettonollaa on olennaisen tärkeää energiavarmuuden parantamiseksi. Yhdistynyt kuningaskunta on yksi maailman johtajista kotimaisten kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä, sillä on vahva institutionaalinen kehys ja laaja poliittinen yksimielisyys, joka tukee tavoitetta vähentää nettopäästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut
 • Media ja PR
 • Kampanjat paikallisten matkanjärjestäjien kanssa
 • Kampanjat sähköisten markkinointivälineiden ja online-matkanjärjestäjien kanssa
 • Matkanjärjestäjä- ja mediavierailut alueelle
 • Cross-markkinointiyhteistyö
 • Kampanjointi sosiaalisen median kautta

TOIMENPITEITÄ 2023

Pop-up tapahtuma Lontoossa 2023
Suomalainen ruoka, muotoilu ja matkailu yhdistyvät Lontoossa toteuttavassa pop-up -tapahtumassa syyskuussa. Vilkkaalla ostosalueella on varattuna tila, jossa voi esitellä yhtä edellä mainituista teemoista tai yhdistää ne kaikki. Myymälätilassa on kylmävarasto- ja keittiötilat, wc ja pieni varasto mm. esitteitä varten. Myyntiä varten on yhteinen kassapääte.
Valituille matkailualan ammattilaisille sekä matkailusta ja lifestylestä kirjoittaville toimittajille suunnatut vierailut matkakohteeseen.
Aika: 26.9 - 1.10.2023
Paikka: Borough Market, Lontoo
Hinta: 3 500 € / päivä + alv 24 %
Hinta sisältää: Tilan vuokra ja pop-up tilan järjestelyt, vakuutus, sähköt, vesi, siivous
Hinta ei sisällä: Matka-ja majoituskustannukset, ruokailut, rahti ja tavaran kuljetukset
Huom: Pop-up on viisi päivää avoinna lontoolaisille. Minimi osallistujamäärä 4 yritystä

City Fair, Lontoo 2023
Tapahtuman järjestäjä on ETOA, European Tour Operator Association. Hyvä globaali tapahtuma, jossa ostajia myös Iso-Britannian ulkopuolelta. Lue lisää ja katso viime vuoden osallistujat: CITY FAIR
Aika: Kesäkuu 2023
Paikka: Lontoo, Iso Britannia
Hinta: 2 900 € ( ennakkovaraajan etu saatavilla )
Hinta sisältää: Myyntipöytä, rekisteröinti tapahtumaan, yksi tapaamislista (myös siinä tapauksessa, että yrityksestä on mukana 2 edustajaa), lounas päivän aikana, tervetuliaistilaisuus tapahtumaa edeltävänä iltana
Hinta ei sisällä: Matkakulut, ruoat
Huom: Tapahtuma toteutetaan, jos mukaan tulee vähintään 4 yritystä

World Travel Market 2023
Yksi maailman suurimmista B2B-matkailumarkkinointi-tapahtumista. Tapahtumapaikkana ExCel Lontoossa.     

Aika:  8.11 - 10.11.2023                                                                  

Paikka: ExCel, Lontoo 

Hinta: 3 900 €, 1 osallistuja/yritys ( ennakkovaraajan etu ), 850 €, 2. osallistuja samasta yrityksestä                                                                 

Hinta sisältää: Myyntipöytä, rekisteröinti tapahtumaan, ToolBox Consulting Oy:n henkilökunnan palvelut tapahtuman aikana.                   

Hinta ei sisällä: esitemateriaalin rahtikustannuksia, matka- ja majoituskustannuksia       

Huom! vähimmäisosallistujamäärä 12 yrityksen edustajaa               

Irlanti

TALOUS

Ennustamme reaalisen BKT:n kasvavan 2,2 % vuonna 2023. Singaporen valuuttakurssipohjainen rahapolitiikka pysyy hajanaisena vuonna 2023, koska inflaatio pysyy korkeana ja lainakustannukset nousevat Yhdysvaltojen kanssa. Maltillinen keventäminen tapahtuu vuonna 2024 hitaamman inflaation ja kasvun huomioon ottamiseksi.

MARKKINAKATSAUS

Irlannista lähtevien matkailijoiden menot laskivat vuonna 2021 edellisvuodesta sen jälkeen, kun ne laskivat jyrkästi vuonna 2020 koronaviruspandemian (COVID-19) vuoksi. Kaiken kaikkiaan ulkomaisen matkailun menot olivat noin 1,96 miljardia euroa vuonna 2021, mikä laski vuoden 2020 2,1 miljardista eurosta ja oli vain noin 24 prosenttia vuonna 2019 raportoiduista menoista.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut kohdemarkkinamaassa erityisesti matkanjärjestäjien keskuuteen 
 • Mediatilaisuudet esim. eri messutapahtumien yhteydessä
 • Kampanjat matkanjärjestäjien kanssa 
 • Kampanjat ns. online matkanjärjestäjien kanssa (irlantiaiset) 
 • FAM- ja mediavierailut Suomessa

TOIMENPITEITÄ

Tilauksesta; ota yhteyttä: office [at] toolboxtravel.fi

ToolBox Consulting at WTM 2022
ToolBox Consulting WTM-messuilla 2022 ja 2023
Matkailuartikkeli

MEDIA FAM 2024 – ”Discover Finland-Estonia-Sweden 2024”

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Kalaonnentie 9 B 63
FIN-02230 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari