Etelä-Eurooppa

Etelä-Eurooppa

Etelä-Eurooppa on mielenkiintoinen markkina-alue ja se tarjoaakin lukuisia mahdollisuuksia Suomen markkinoimiseksi matkailualueena. Keskitymme lähinnä Espanjan, Italian ja Ranskan markkinoihin, mutta myös Kreikka ja Portugali ovat mielenkiintoisia - Kreikka taloudellisesta tilanteestaan huolimatta ja Portugali markkinan koon vuoksi.

Espanja ja Portugali

TALOUS

Espanja

BKT:n ennustetaan kasvavan 5,5 % vuonna 2022 ja 3,8 % vuonna 2023 finanssi- ja rahapolitiikan tukemana. Kotimainen kysyntä tulee olemaan pääasiallinen kasvun veturi, kun luottamus, parantuva työmarkkinatilanne, suotuisat rahoitusolosuhteet ja Next Generation EU-rahastot lisäävät yksityistä kulutusta ja investointeja. Kokonaisinflaatio vuonna 2022 pysyy korkeana vuodesta 2021 siirtyvän vaikutuksen vuoksi, kun taas perusinflaatio pysyy maltillisena.

Portugali

Talouden ennustetaan kasvavan 4,8 % vuonna 2021, 5,8 % vuonna 2022 ja 2,8 % vuonna 2023. BKT:n pitäisi ylittää kriisiä edeltäneen tason vasta vuoden 2022 puolivälissä. Vahvaa kasvua vetää pääosin kotimainen kysyntä, ja sitä vauhdittaa EU-varojen käyttö. Nykyisen tuotantokustannusten nousun, joka johtuu pääosin energian hinnoista, ei odoteta lisäävän taustalla olevia hintapaineita oleellisesti ottaen huomioon talouden edelleen huomattavan löysyyden.

MARKKINAKATSAUS

Espanjassa erottuvat Helsinki ja Lappi matkanjärjestäjien myyntitarjonnasta. Ne ovat selkeästi myös matkan pääkohde, eivät pelkästään osa laajempaa Suomen tai Pohjoismaan kiertomatkaohjelmaa. Markkinoilla myy sekä eksoottinen talvi että tärkein sesonki - kesä. Suurimmat asiakasryhmät tulevat Kataloniasta (Barcelona) ja Madridista. Finnairilla on Suomeen suorat lennot Barcelonasta ja Madridista. SAS:lla on suora lento Barcelonasta. Sillä on jatkolentojen kautta yhteydet myös Helsinkiin. Lentoyhtiöllä on lisäksi laajempi lentokenttäverkosto Espanjassa; mm. Bilbao, Valencia ja Malaga.

Portugalin markkinat ovat hyvin riippuvaisia siihen, millaiset kulkuyhteydet heillä on saatavilla pohjoismaihin. Espanjan päämarkkina-alueet ovat Barcelona (Katalonia) sekä Suur-Madridin alue. Tähän asti Katalonia on lukujen perusteella ollut tärkein markkina-alue. Talous on vaikuttanut olennaisesti espanjalaisten matkailijoiden lukumäärään.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut kohdemarkkinamaassa erityisesti matkanjärjestäjien keskuuteen 
 • Mediatilaisuudet esim. eri messutapahtumien yhteydessä
 • Kampanjat matkanjärjestäjien ja ns. online-matkanjärjestäjien (espanjalaiset) kanssa 
 • FAM- ja mediavierailut Suomessa

TOIMENPITEITÄ 2022

Myyntikäynnit
Myyntikäynnit tärkeimmissä kaupungeissa (Madrid, Barcelona, Lissabon, mahdollisesti myös Bilbao ja Valencia), joissa vieraillaan Suomeen matkoja tuottavien, tai niitä harkitsevien matkanjärjestäjien kanssa.
Hinta:
1 200 € + alv 24 % / 3 vierailua / päivä 
Neljännestä tapaamisesta alkaen 350 € + alv 24 %
Hinta sisältää: Järjestelyt ( 3-6 matkanjärjestäjää päivässä), isännöinti käynneillä, tulkkaus tarvittaessa
Hinta ei sisällä: Matkakulut, majoitus, ruokailut

Tuotekehitys- ja FAM Trip –projekti
2-vaiheinen projekti tarkoituksena kehittää matkailualueen tuotteita markkina-alueen tarpeisiin ja löytää tuotteille sitoutuneet myyjät.
1) Site inspection ToolBoxin edustajan johdolla, alueen tuotteiden arviointi, markkinoille sopivien tuotteiden valinta ja tarvittava sparraus tuotekehityksen näkökulmasta.
2) Kutsun valmistelu, lähettäminen ja seuranta; FAM Tripin isännöinti, seuranta matkan jälkeen. Kutsu lähetetään päätöksentekijöille valittujen matkanjärjestäjien joukossa.
Hinta: 5 500 € + alv 24 % ( 4 + 4 päivää, väh. 4 matkanjärjestäjää, 1-3 aluetta / kohdetta )
Hinta sisältää: Kts. ylläoleva kuvaus. ToolBoxin edustajan matkakustannukset (lähtömaasta saapumispaikkakunnalle Suomeen ja takaisin) sisältyvät hintaan kohdassa 1.
Hinta ei sisällä: Matkakulut, majoitus, ruokailu, ohjelman suunnittelu

Baltic Sea Workshop, Barcelona, Madrid ja Lissabon 2022
B2B tapahtuma kohdistuen Espanjan ja Portugalin markkinoihin. Lissabonin tilaisuus on uutuus. Tapahtumaan kutsutaan n. 60 espanjalaista ja  n. 30 portugalilaista ostajaa erityisesti Madridin, Barcelonan ja Lissabonin alueelta. Kyseessä on tapahtuma, joka järjestetään myyjäyrityksille, jotka sijaitsevat Baltian maissa, Pohjoismaissa sekä Länsi-Venäjällä.
Aika: 26.4 - 28.4.2022
Paikka: Barcelona, Madrid Espanja ja Lissabon, Portugali
Hinta:

Barcelona ja Madrid

2 400 € + alv 24 % / osallistuja / jaettu pöytä toisen yrityksen kanssa, yhden yrityksen osuus 1200 € + alv 24 %
1 800 € + alv 24 % / osallistuja / oma pöytä, yksi osallistuja yrityksestä ( Barcelona ja Madrid yhteensä )
2 100 € + alv 24 % / 2 saman yrityksen osallistujaa / oma pöytä                  750 € + alv 24 % / 1 yrityksen edustaja vain yhdessä tapahtumassa

Lissabon

600 € + alv 24 % / osallistuja / jaettu pöytä toisen yrityksen kanssa, Yhteensä pöydän hinta on 1 200 € + alv 24 % kahdelta osallistujalta.
800 € + alv 24 % / osallistuja / oma pöytä, yksi osallistuja yrityksestä
1 100 € + alv 24 % / 2 saman yrityksen osallistujaa / oma pöytä

Hinta sisältää: Tapahtumajärjestelyt, tapahtumamanuaali, lounas ja virvokkeet workshopin aikana
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskustannukset Barcelonassa, Madridissa tai Lissabonissa. osallistuvan yrityksen omat materiaalirahdit
Ohjelma: jokaisessa kaupungissa ohjelma toistuu samanlaisena klo 10.00 – 17.00 workshop, lounas noin klo 14.00. Klo 09.00 - 10.00 myyjien workshop-pöytien valmistelua.    
Majoitus: Tapahtumaa varten varattu kiintiö keskustassa sijaitsevasta hotellista. Valittavat DSU tai kahden hengen huone kahdelle hengelle. Hinta sisältää aamiaisen. Suosittelemme joko juna- ja lentovaihtoehtoa siirtymiseen Barcelonasta Madridiin.
Ilmoittautuminen: viimeinen ilmoittautuminen .8.2020 mennessä

Lisätietoa: Tapahtuman omilla sivuilla https://www.toolboxtravel.fi/en/travel-workshop-spain-and-portugal-outb…

Yhteistyökumppanimme Espanjassa ja Portugalissa sekä Latinalaisessa Amerikassa:

Inseltrade Spain                                  

Italia

TALOUS

Vuoden 2021 vahvan elpymisen COVID-19:stä ennustetaan hellittävän asteittain vuosina 2022 ja 2023 kasvun ollessa 4,6 % ja 2,6 %. Elpymisen odotetaan edistävän kannustavaa finanssipolitiikkaa, mukaan lukien Next Generation EU:n varoista rahoitetut investoinnit ja asteittain normalisoituva palvelutoiminta. Työllisyyden asteittainen nousu tukee kulutuksen tasaista kasvua. Kokonaisinflaation äskettäisen nousun odotetaan hidastuvan, mutta perusinflaation ennustetaan nousevan käyttämättömän kapasiteetin vähentyessä ja ostovoiman kasvaessa.

MARKKINAKATSAUS

Toiminnan painopiste on edelleen Pohjois-Italiassa, jossa potentiaali on suurin. Keski- ja Etelä-Italian muutamat matkatoimistot on syytä pitää kontaktien osalta toiminnassa mukana. Lehdistötyön merkitys Italiassa on edelleen hyvin tärkeä kysynnän luojana. Italian talous on elpymässä, joka mahdollistaa italialaisten matkustamisen ulkomaille.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut kohdemarkkinamaassa erityisesti matkanjärjestäjien keskuuteen 
 • Mediatilaisuudet esim. eri messutapahtumien yhteydessä
 • Workshopit ja myyntitilaisuudet matkailualan ammattilaisille
 • Kampanjat sekä matkanjärjestäjien että ns. online-matkanjärjestäjien (italialaiset) kanssa  
 • Cross marketing
 • Kampanjaa sosiaalisessa mediassa
 • FAM- ja mediavierailut Suomessa

TOIMENPITEITÄ  2022

Baltic Sea Workshop for travel trade, Milano 2022
1 päivän B2B-tapahtuma Milanossa. Mukana noin 25 italialaista ostajaa: matkanjärjestäjiä, suurimpia agentteja, incentive house-toimistoja.
Ajankohta: Lokakuu 2022
Paikka: Milanon keskusta
Hinta: 1 300 € + alv 24 %
Hinta sisältää: Oma myyntipöytä, Buyers Manual, internetyhteys
Hinta ei sisällä: Matkakulut, ruokailu
Ilmoittautuminen: 
30.8.2022 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä sivulla olevan Ilmoittaudu-linkin kautta.
Huom: 8 - 20 myyjää tarvitaan mukaan tilaisuuden toteuttamiseksi

TTG Rimini -messut 2022
Italian tärkeimmät B2B-messut, jotka järjestetään Riminillä tulevana syksynä 52. kerran. Lukuja: 50 000 ammattilaisvierailijaa, yli 1 000 näytteilleasettajaa, 2 400 yritystä yli 100 maasta.
Ajankohta: lokakuu 2022
Paikka: Rimini, messukeskus
Hinta:
2 500 € + alv 24 % / yritys / oma pöytä
1 600 € + alv 24 % / yritys / jaettu pöytä toisen yrityksen kanssa
Hinta sisältää: tapaamislistan messujen ajaksi, edustajamme isännöinnin ja tuen messujen aikana.                  
Hinta ei sisällä: Matka- ja majoituskulut, ruokailut
Ilmoittautuminen: 30.8.2022 mennessä, tarvitsemme vähintään 4 osallistujaa tapahtuman toteuttamiseksi

Roadshow't ja myynninedistämistilaisuudet
Tilauksesta.

Kuluttajakampanjat
Online ja offline -tuotekampanjat
Markkinointikampanjat

Mediayhteistyö
FAM-kiertueet, lehdistömatkat, lehdistötilaisuudet

Konsultointi
Sekä tuotekehittelyssä, myynnissä että markkinoinnissa

Markkinointimateriaalien persoonallinen toteutus

Yhteistyökumppanimme Italiassa:

Markit Oy, Mari Hongisto sekä Italian Trade Connections

Ranska

TALOUS

BKT:n ennustetaan elpyvän 6,8 % vuonna 2021, ennen kuin kasvu hidastuu 4,2 prosenttiin vuonna 2022 ja 2,1 prosenttiin vuonna 2023. Kotimainen kysyntä ohjaa elpymistä. Työmarkkinoiden parantuminen lisää yksityistä kulutusta, kun taas elpymis- ja investointisuunnitelmat tukevat investointeja. Vienti tulee vähitellen kiinni ilmailu- ja matkailualan näkymien parantuessa. Kokonaisinflaatio on saavuttanut korkean tason, mutta säänneltyjen energiahintojen väliaikainen jäädytys vähentää energian tukkuhintojen nousun lyhytaikaisia ​​vaikutuksia, kun taas jatkuvan työmarkkinoiden löysyyden pitäisi tilapäisesti rajoittaa palkankorotuspaineita.

MARKKINAKATSAUS

Talvimatkailussa Helsinki on osa suurempaa kiertomatkailupakettia, jossa usein mukana Lappi, Kainuu, Pietari tai Pohjoismaat. Pohjois-Suomesta löytyy muutamia ”vain ranskalaisille” suunnattuja lomakyliä, jotka ovat melko suosittuja. Lennot ovat ranskalaisille kalliita Helsingin kilpailijoihin nähden. Kuitenkin hintamielikuva Suomesta on haasteellinen, jos saavutettavuus on yhden tai useamman välilaskun kautta mahdollista. Ranskalaisten viipymä on erittäin hyvä verrattuna moniin muihin eurooppalaisiin markkinoihin.

SUOSITTELEMME

 • Myyntivierailut kohdemarkkinamaassa erityisesti matkanjärjestäjien keskuuteen 
 • Media- ja PR-tilaisuudet esim. eri messutapahtumien yhteydessä
 • Kampanjat matkanjärjestäjien ja ns. online-matkanjärjestäjien (ranskalaiset) kanssa 
 • Cross-marketing
 • Kampanjat sosiaalisessa mediassa
 • FAM- ja mediavierailut Suomessa

TOIMENPITEITÄ 2022

Teemme Ranskassa räätälöidysti toimenpiteitä lähinnä Ranskan altaan eli Suur-Pariisin alueella. Ranskassa tuotamme tapahtumana luksusmatkailuun räätälöidyn tapahtuman, joka kuitenkin on monikansallinen tilaisuus.

International Luxury Travel Market, Cannes 2022
Cannesin Palais des Festivals et des Congresissa järjestettävä International Luxury Travel Market on ainutlaatuinen tilaisuus kohdata maailman johtavat luksusmatkailutuotteiden ostajat.
Neljän päivän ajan yli 1400 VIP-ostajaa tapaa luksusmatkailutuotteiden myyjiä ympäri maailmaa: Myyjistä 41% tulee Euroopasta, 31% Amerikoista, 24% Aasiasta, Venäjältä ja IVY-maista, 4% Afrikasta ja Lähi-Idästä (vuoden 2013 tilasto). Ohjemaan mahtuu myös runsaasti verkostoitumistilaisuuksia ja koulutusseminaareja.
ILTM perustuu etukäteen sovittuihin tapaamisiin, joihin vaikuttavat niin myyjien kuin ostajienkin toiveet. Tapaamisia on korkeimmillaan 52, jokainen kestoltaan 20 minuuttia.
Ajankohta: joulukuu 2020
Paikka: Palais des Festivals et des Congres, Cannes
Hinta: 12 500 € + alv 24 %
Hinta sisältää: 4 yrityksen messuosasto (18 neliötä), rahti, ToolBoxin edustajan mukanaolo
Hinta ei sisällä: Matkakulut, ruokailut
Ilmoittautuminen: office [at] toolboxtravel.fi
Huom: Minimimäärä tilaisuuden toteuttamiseksi on 4 yritystä

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: office [at] toolboxtravel.fi

 

Kuva: Visit Helsinki kuvapankki 

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari