Pohjois-Amerikka

Pohjois-Amerikka


Pohjois-Amerikassa huomio ymmärrettävästi kiinnittyy Yhdysvaltoihin, mutta Kanada on lähtämaana myös mielenkiintoinen ja varsinkin kesällä sieltä mahdollistuu suorat lennotkin Helsinkiin.
 

Kanada

TALOUS

Kanadan talous on suurelta osin toipunut COVID-19-kriisistä. Kotimainen kysyntä piristyy rajoitustoimenpiteiden keventämisen myötä. Viennin odotetaan vahvistuvan, hyödykkeiden kysynnän vauhdittavan kauppaa maailmankasvun häiriöissä. Rajoitetut kauppasuhteet Ukrainan sodan koettelemien talouksien kanssa ja tulot korkeista resurssien hinnoista suojaavat Kanadaa suuremmilta taloudellisilta vaikutuksilta. Reaalisen BKT:n ennustetaan kasvavan 3,8 % vuonna 2022 ja 2,6 % vuonna 2023. Työttömyys pysyy alhaisena tuotannon noustessa hieman yli potentiaalin. Maailmanlaajuiset tarjontajännitteet pitävät hintojen nousun korkeana tänä vuonna, mikä pahentaa taustalla olevia inflaatiopaineita.

MARKKINAKATSAUS

Kanadan yöpymisluvut, viipymä ja matkailutulo ovat sellaisia, että ko. markkinaa kannattaa alkaa seurata tarkemmin tulevien vuosien myötä. Kanadassa voisi helposti hoitaa samoja toimenpiteitä kuin USAssa. Ongelmana on saavutettavuuteen liittyvät asiat. Finnairilla on ollut kesäisin Torontosta suora lentoyhteys Helsinkiin. Yöpymisiä kertyi vuonna 2018 Suomeen yhteensä 41 711. Viipymä on keskimäärin 2,3 vuorokautta.

SUOSITTELEMME

 • Kampanjat Finnairin kanssa kesäsarjojen osalta
 • Media- ja PR-tapahtumat Kanadassa
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistovierailut Kanadassa
 • Viraalimarkkinointi sosiaalisessa mediassa
 • Vierailujen järjestäminen Suomessa matkanjärjestäjien, matkatoimistojen ja median edustajille

Yhdysvallat

TALOUS

BKT:n kasvuvauhdin odotetaan heikkenevän viimeaikaiselta erittäin korkealta tasolta 2,5 prosenttiin vuonna 2022 ja 1,2 prosenttiin vuonna 2023. Toimitushäiriöiden täysin helpottaminen voi kestää jonkin aikaa, etenkin kun otetaan huomioon Ukrainan sodan vaikutukset ja COVIDiin liittyvät rajoitukset Kiinassa. Palkkojen kasvu säilyy vahvana, kun työmarkkinoiden odotetaan pysyvän kireänä huolimatta työvoimaosuuden lisääntymisestä, kun terveysriskit väistyvät ja palkat nostavat työntekijöitä palaamaan työelämään. Inflaatio pysyy Yhdysvaltain keskuspankin 2 prosentin tavoitteen yläpuolella vuoden 2023 lopussa.

MARKKINAKATSAUS

Matkailu Suomeen on pääsääntöisesti kesäpainotteista, jolloin mm. isot kiertomatkasarjat alkavat toukokuusta ja päättyvät syyskuussa. Tavoitteena olisikin kehittää Helsingin tunnettuutta talvimatkailun osalta. Yhdysvalloissa on päämarkkinat Itärannikolla, Suurten järvien alueella sekä Länsirannikolla.  Yöpymisiä kertyi vuonna 2018 Suomeen yhteensä 288 827. Viipymä on keskimäärin 2,1 vuorokautta.

American Airlinesin lentoyhteys on hyvä mahdollisuus saada paremmin Suurten järvien alueen kuluttajia tulemaan Suomeen.

SUOSITTELEMME

 • Media- ja PR-tapahtumat Yhdysvalloissa
 • Matkanjärjestäjä- ja matkatoimistovierailut ja -tapahtumat
 • Risteilyvarustamovierailut
 • Matkanjärjestäjä, matkatoimisto ja mediavierailut Suomeen
 • Kampanjointi sosiaalisessa mediassa
 • Cross-marketing -kampanjat
 • Kampanjat sosiaalisessa mediassa

TOIMENPITEITÄ 2023

Sähköpostisuorat (E-blitzes)
Lähtetään noin 84,000-90,000 amerikkalaiselle ja kanadalaiselle matkatoimistolle herättämään kiinnostusta nettisivuihin ja sosiaaliseen mediaan, nostamaan tärkeimpiä teemoja ja inspiroimaan heitä suosittelemaan kohteita asiakkalleen. Viestien keskimääräinen avaamisprosentti vaihtelee 10-20 %. Viesti voidaan myös räätälöidä suoraan MICE- tai kuluttajamarkkinoille, mutta ne ovat kalliimpia.   
Hinta: Noin 3 000€ +alv 24 %           
                                                                              

Projektinhallinta
Autamme suunnittelemaan tehokkaan viestin, jossa on koukuttavat otsikot ja erottuva, yksinkertainen muotoilu. Ammattilaisilla ei ole aikaa lukea pitkä viestejä. Viesti voidaan myös räätälöidä tietyille ryhmille: FIT, ryhmät, luksus, special interest, seksuaalivähemmistöt jne.
Hinta: Noin 2 500€ - 3 000€  + alv 24 %

Lehdistötiedotteet
Valikoiduille ammattilehdille huomiotaherättävä lehdistötiedote ja matkanjärjestäjälle suorapostitus tarjoten tietoa tulevaisuuden tuotekehittelyä varten.                                                                                                                                    
Hinta: Neuvoteltavissa erikseen

Yhteistyökumppanimme:

Global Marketing Initiative Inc., Kerstin Nordin

 

Kuva: Visit Helsingin kuvapankki

New York - Toronto - Chicago
North American Roadshow 2023 - Canada & USA
Matkailuartikkeli

Espanjalaisten matkailu Suomessa 2019, 2022 ja 2023 - tulevaisuuden odotukset

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Kalaonnentie 9 B 63
FIN-02230 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari