Venäjä

Venäjä


TALOUS

IMF:n tuoreessa ennustepäivityksessä ja Maailmanpankin ennusteessa Venäjän BKT:n kasvun odotetaan olevan tänä vuonna 2018 1,7 %. Venäjän keskuspankki ennustaa kasvutahdin olevan samaa luokkaa.  Toinen merkittävä venäläisten kuluttajienkin osalle tuleva kielteinen asia on Venäjälle asetettu boikotti, joka estää omalta osaltaan sekä liikkumista että kotitalouksien vaurastumista. Suomessa on kuitenkin jo alkuvuonna 2017 ehditty huomata venäläisten matkustuksen kasvu Suomeen, joka antaisi viitteitä siitä, että venäläiset kotitaloudet ovat pääsemässä ahdingostaan ja matkailu edelleen kiinnostaa. 

Vuonna 2017 Venäjällä syntyi vajaat 1,7 milj. lasta eli 200 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Viimeksi syntyneiden määrä väheni näin voimakkaasti 1990-luvun alussa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Kehitys on samansuuntaista koko maassa, sillä syntyneiden määrä väheni viime vuonna kaikilla muilla Venäjän alueilla paitsi Tshetsheniassa.

MARKKINAKATSAUS

Vuoden 2018 osalta yöpymismäärien kasvu edelliseen vuoteen verrattuna on jatkunut merkittävänä. Jo vuosi 2017 oli kasvun vuosi. Tuolloin yöpymiset kasvoivat yli 17 %-yksikköä. Viipymä keskimäärin Venäjältä oli vuonna 2017 noin 2,2 vuorokautta. Lomailu on edelleen tärkein syy ulkomaan matkoihin. Taloudelliset syyt ovat suurin osatekijä matkailijamäärien nousuihin tai laskuihin Suomessa ja muualla maailmassa. Suomi on kuitenkin edelleen tärkein venäläisten ulkomaan kohde.  Ulkomaan matkoja jonkin verran korvaaantuu kotimaan matkakohteilla, mutta halu ulkomaille suuntautuvaan lomamatkaan on merkittävämpi. Matkanjärjestäjien määrä on tippunut hieman edellisestä vuodesta vuosista. Kuitenkin markkinointi suoraan kuluttajille on mahdollista Venäjällä - varsinkin Pietarin talousalueella. 
 

SUOSITTELEMME

  • Myyntikäynnit
  • Media-, bloggari- ja PR-tilaisuudet
  • Kampanjat paikallisten matkanjärjestäjien kanssa
  • Cross-marketing
  • Kampanjat sosiaalisessa mediassa
  • Kuluttajamarkkinointi
     

MARKKINOINTITOIMENPITEITÄ 2020

Bloggaajaprojekti
Tuo toivomasi kokoinen bloggaajaryhmä alueellesi venäjänkielisen ryhmänjohtajan kanssa.
Aika: Ympäri vuoden 
Hinta: Noin 1 200€ + alv 24%
Hinta sisältää: 3-4 päivää / 5 bloggaajaa. Bloggaajien kontaktointi ja kutsuminen, viisumit, ryhmänjohtaja, loppuraportti.
Hinta si sisällä: Ohjelma, matkakulut, majoitus, ruokailut
 

VKONTAKTE
Toteutuksena venäläiseen sosiaaliseen mediaan toteutettavan kampanjan luonti ja ylläpito.
Aika: Ympäri vuoden
Hinta: 500 - 650€ + VAT 24% / kk
Hinta sisältää: Ryhmän luonti VKontakte.ru -portaalissa, noin 10 viestiä/viikko ja kommentointi fanien viesteihin, viestejä muille VKontakte.ru -sivuston ryhmien sivuille, kilpailu ja sen markkinointi muiden ryhmien sivuilla, kuukausiraportti. Toteutusta 7 päivänä/viikossa. 
Hinta ei sisällä: Vastaavaa toteutusta muissa sosiaalisen median portaaleissa Venäjällä. Asiakkaan omien internet-sivujen ylläpito, käännöstyö tai laskeutumissivut. Teemme näitä tehtäviä lisähinnasta.
Huom: Mahdollista toteuttaa yrityksille Pohjoismaissa ja Baltiassa
 

Metro-kampanja Pietarissa
Mainostaminen pietarilaisissa metrovaunuissa, joissa tehdään noin 5 miljoonaa matkaa joka päivä! Mahdollisuus mainostaa metrojunissa, metroasemien käytävillä tai liukuportaissa. Kampanjointia samanaikaisesti myös VKontakte.ru -sivustolla. 
Aika: ympäri vuoden
Hinta:
Metrojunat: 4 000€ + alv 24% / kk
Liukuportaat: 1 985€ + alv 24% / kk (5 mainosta/kampanja)
Metrokäytävät: 1 960€ + alv 24% / kk (5 mainosta/kampanja)
Hinta sisältää: Mainos, käännökset, kampanjasivut VKontakte.ru
Hinta ei sisällä: Myynti suoraan kuluttajille, mainossarjojen tekeminen
 

Yhteistyökumppanimme Venäjällä:

eRusWay Oy ja NC Sourcing Oy

 

Lisätiedot: office [at] toolboxtravel.fi

 

Kuva: Visit Helsingin kuvapankki

Matkailuartikkeli

HYÖDY ENEMMÄN MATKA WORKSHOP DAY 2022 -TAPAHTUMASTA – TOTEUTA PRE OR POST TOUR!

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari