Miljoonan euron lahjoitus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä Nuuksioon rakennettavalle luontokeskukselle

Julkaistu 28.6.2011

 

Nuuksioon rakennettava luontokeskus on saanut miljoonan euron lahjoituksen Jane ja Aatos Erkon säätiöltä. Keskus on myös saanut nimen: siitä tulee Suomen luontokeskus Haltia. Lahjoituksen avulla rakennuksesta tehdään ekologisilta ratkaisuiltaan huippumoderni toiminnallinen ja kokemuksellinen kohtaamispaikka

Nuuksioon valmistuu vuodenvaihteessa 2012–2013 ainutlaatuinen, koko Suomen luontoa esittelevä luontokeskus, joka tarjoaa pääkaupunkiseudulle horisontin koko Suomen luontoon. Keskuksen ydintavoite on alusta asti ollut tarjota kävijöille aidon luonnon kosketus. Tämä näkyy sekä keskuksen puuarkkitehtuurissa ja rakennusratkaisuissa että sen elämyksellisessä tarjonnassa.

Jane ja Aatos Erkon säätiön lahjoituksen ansiosta luontokeskuksesta tulee ekologisilta ratkaisuiltaan kansainvälisestikin ainutlaatuinen. Lahjoitus mahdollistaa esimerkiksi aurinko- ja maaperän geoenergiaa hyödyntävät ratkaisut, jotka tekevät siitä omavaraisen lämmityksen osalta 75-prosenttisesti ja jäähdytyksen osalta 100-prosenttisesti.

Säätiön lahjoituksella kehitetään myös keskuksen opetus- ja tutkimustoimintaa. Keskukseen tulee kokoonpainuva auditorio, jossa voidaan pitää seminaarien lisäksi monenlaisia vuorovaikutteisuutta tukevia tilaisuuksia luontokoulutoiminnasta juhlatilaisuuksiin. Luontokeskukseen hankitaan myös mitta- ja seurantalaitteet, jotta uudella teknologialla toteutetun puurakennuksen toimivuutta voidaan tutkia Aalto-yliopiston FiDiPro-professuurivaihto-ohjelmassa. Suomen luontoa esittelevään näyttelyyn kehitetään vuorovaikutteisuutta lisääviä ratkaisuja, niin että asiakkaat voivat osallistua sen sisältöjen tuotantoon.

Haltia vie ajatukset upeaan luontoon, retkeen ja mytologiaan

Suomen luontoa esittelevän keskuksen nimeksi tulee Haltia. Lisämääreenä erisnimen edessä on Suomen luontokeskus (ks. englannin ja ruotsin kielen käännökset alla).

Haltia-sanan lataus syntyy aidon luontokokemuksen synnyttämästä haltioitumisesta. Haltia-sanassa on mukana yhtä aikaa Suomen korkein kohta, luontoretki Nuuksiosta Suomen pohjoisimpiin osiin sekä luontoon tukeutuva suomalainen kansanperinne ja mytologia. Haltia on myös luonnon haltia ja suojelija. Lisäksi se on nimisana ja moderni klassikko, joka liittää tulevan luontokeskuksen muihin vastaaviin, pääkaupunkiseudun parasta kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaa tarjoaviin museoihin ja keskuksiin kuten Kiasmaan ja Emmaan.

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari