Pohjoisen arktiset maut esillä Oulussa 4.9 - 6.9.2013

Julkaistu 24.6.2013

Pohjoisia makuja Oulun ruokaseminaarissa 4.–6.9.2013

 

Pohjoiset puhtaat raaka-aineet, ruoka-alan trendit ja uusimmat tutkimustulokset sekä paikallinen ruokakulttuuri nousevat arvoonsa ja puheenaiheiksi Oulussa syyskuun alussa järjestettävässä Pohjoiset arktiset maut – Northern Arctic Flavours -seminaarissa.

 

Hotelli-ravintola Lasaretin alueella pidettävään kansainväliseen ruokamatkailutapahtumaan odotetaan noin kahta sataa osanottajaa läheltä ja kaukaa.

Keskiviikko 4.9. on seminaariin aloituspäivä, jolloin osanottajat pääsevät tutustumaan paikallisiin makuihin ja lähiruokaan Oulun kauppahallissa pidettävässä iltatilaisuudessa.

Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit sekä paikalliset ravintolat Hugo, Hella, Istanbul, Puistola, Sokeri-Jussi, Lasaretti ja Pohto ovat suunnitelleet Northern Arctic Flavours -menun, joka on tarjolla 4.–15.9. Menun raaka-aineet tulevat mahdollisimman pitkälti paikallisilta pientuottajilta.

 

Slow foodia ja marjatutkimusta

 

Torstain 5.9. seminaariteemana on arktinen kiireetön elämä ja ruoka. Puheenvuorot käsittelevät muun muassa slow food -toimintaa Italiassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Seminaarin kaksi iltapäiväretkeä kuljettavat osanottajat tutustumaan perunanviljelyyn Tyrnävällä ja lintuihin Limingassa sekä tuhansien vuosien takaiseen elämään Kierikissä ja koskimaisemiin Koitelissa.

Seminaarin oheistapahtumina järjestetään lisäksi työpajoja, joissa voi esimerkiksi perehtyä ruisleivän leivontaan, ruokapiirin perustamiseen tai lähteä sieni- ja marjaretkelle.

Perjantai 6.9. keskittyy terveelliseen ja turvalliseen ruokaan. Puheenvuorot käsittelevät muun muassa pohjoista ruokakulttuuria ja identiteettiä, kestävää gastronomiaa sekä luonnonmarjojen terveysvaikutuksia ja niiden käyttöä nyky-Suomessa.

 

Ruokamatkalle Kuusamoon

 

Post tour -retken valinneet osallistujat pääsevät seminaarin jälkeen tutustumaan Kuusamon erityispiirteisiin ja matkailukohteisiin. Matkapaketin ovat koonneet ProAgria Oulun Bothnia á la carte ja Masva-hankkeiden pienryhmiin osallistuneet, ruokamatkailuverkostoa kehittävät paikalliset yrittäjät.

 

Tutustu ohjelmaan ja muuhun seminaarin sisältöön osoitteessa www.arcticfla.fi.

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari