Runnin kylpylä - mukava Slow Travel -kohde

Julkaistu 12.7.2011

Hei!

Vierailuni Runnin kylpylään Iisalmessa oli kaikin puolin mukavia yllätyksiä täynnä. Olen käynyt siellä joskus lapsuudessa, joten muistikuvat paikasta olivat jo melko hataria. Kylpylä on kuitenkin kehittynyt melko merkittäväksi paikaksi varsinkin vapaa-ajan palveluittensa toimesta. Kaiken tämän sitoo yhteen alueelta löytynyt ruostevesilähde, josta voi nauttia kahdessa eri paikassa alueella (hotellin aula sekä erililnen lähderakennus Kiurujoen varrella).

Suosittelen asumista Kartanorakennuksessa, joka on miellyttävästi entisöity. Jokaisesta huoneesta löytyy myös wc- ja pesutilat. Nykyaikaiset "vempeleet" kuten televisio on sijoitettu vanhaan puukaappiin, joka mielestäni on hieno idea. Jos jotakin vielä ehkä kaipaisin huoneisiin on ilmastointi ja esim. kahvi/teekeitin.

Kartanoon liittyy paljon historiaa. Kylpylän suuruudenaikoihin liittyy paljon suomalaisia tunnettja henkilöitä. Heistä ehkä kuuluisin on marsalkka Mannerheim, joka asusti kylpylässä 1919 ja 1920 yhdessä siskonsa kanssa.

Kylpylän johtaja Titta Krogerus kertoi, että kylpylällä on myös Slow Travel -tuotteita, joten niitä kannattaa kysyä paikan päältä suoraan. www.runni.fi

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari