Tallinnaan jälleen helikopterilla

Julkaistu 5.11.2011

Copterline on jälleen ilmassa! Paljon julkisuutta saaneen helikopterionnettomuuden jälkeen, Copterline yrittää uudelleen lennättää vieraita Helsingin ja Tallinnan välillä. Mielestäni tämä palvelu on kyllä kannatettava, kun huomioi jo pelkästään suomalaisten yritysten määrää Virossa - ja muuallakin Baltiassa. 18 minuutin lentomatka houkuttelee niitä, jotka haluavat jättää matkustuksen ihanuuden muille ja päästä nopeasti kohteeseen.

Kokeilin itse kerran, jo useita vuosia sitten,  Copterline:n palvelua lentäessäni Tallinnaan ja tietenkin se tuntui eksoottiselta ja upealta kokemukselta. Lentorata kulki matalalla ja kaupunkien välillä merta puskevat alukset näyttivät lintuperspektiivistä kulkevan todella hitaasti.

Melutaso on melkoinen helikopterin sisällä, joka selkeästi se kielteisen asia, jonka muistan matkastani. Korvakuulokkeet on onneksi kaikkien matkustajien käytössä. Molemmissa päissä odotussalit ja muut palvelut ovat melko niukat, mutta varmasti kehittyvät, kun liikenne vakiintuu.

Liikennnöinti nykyisin tapahtuu AugustaWestland -helikopterilla. Välineeseen mahtuu 13 matkustajaa. Lähdöt ovat Hernessaren "heliportista".  Hinta on 225 euroa/suunta eli laivamatkaan nähden huomattavasti kalliimpi. Uskon, että esim. kesäkaudella, jolloin liikematkustus hiipuu, myös tuon helikopterilipun hinta halpenee huomattavasti. Olen kuitenkin iloinen, että helikopteriliikenne palasi takaisin tukemaan muuta saavutettavuutta Helsingin ja Tallinnan välillä.

Matkailuartikkeli

Espanjalaisten matkailu Suomessa 2019, 2022 ja 2023 - tulevaisuuden odotukset

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Kalaonnentie 9 B 63
FIN-02230 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari