Tunnelmia Italiasta

Julkaistu 3.6.2011

Hei!

Tutustumismatka Rooman lisäksi varsinkin Toscanan maakunnan eteläosiin oli jälleen mahtava kokemus. Olen aikaisemminkin käynyt Lago Bolsenan ympäristössä - varsinkin Sovanan pikkukylän alueella. Seutu on kuuluis etruskiasutuksestaan,  mutta sen lisäksi näkisin, että alue sopisi juuri "Slow Travel" -teemaan, jossa nykyinen aikakäsitys muuttuu. Päivät tuntuvat päiviltä, hetki hetkeltä. Paikalliset majoituskohteet tuntuvat aidoilta. Italiassa maatilamatkailua kutsutaan nimellä Agriturismo. Näitä löytyy seudulta pilvin pimein. Kohteet ovat pääasiallisesti maaseudulla ja Sovanan kaltaisten pikkukylien yhteydessä.

Suosittelen aluetta sellaisille, jotka etsivät enemmän aikaa omalle lomakokemukselleen. Matkan ei tarvitse olla 24 tuntia suorittamista, vaikka samalla osallistuu paikallisen väestön kanssa erilaisiin uusiin kokemuksiin. Sovanakin tarjoaa etruskinähtävyyksien lisäksi mm. Saturnian kylpylälomaa oikeassa lähteessä, joka on kaiken lisäksi ilmainen! Tai voi ruokailla paikallisissa kodeissa, joita ei listattu ravintoloiksi saati löytyisi tien varrelta kylttiä. Patikointi, pyöräily jopa ratsastaminen on mahdollista. Hauskaa oli hoitaa paikallista yrttitarhaa tai aikaisemmin olen ollut mukana keräämässä oliivisatoa myöhemmin syksyllä. Voi harjoittaa omaa italiankielen taitoaan ... ja monet paikallisista puhuvat myös englantia, jos epäröi kommunikointia paikallisten kanssa.

Sovana kuuluu osana Grosseton provinssia. Tässä lisätietoa alueesta ja autan mielelläni, jos tarvitset ohjelmaideoita ja kontakteja alueelle: 

http://www.provincia.grosseto.it/pages/mm1634.jsp

 

Matkailuartikkeli

Virolaiset matkailijat: vertailu 2019 ja 2022 yöpymiset ja rahankäyttö

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari