Ulkorajaliikenteen maahantulon rajoituksia jatketaan 5.6.2022 saakka

Julkaistu 8.4.2022

Valtioneuvosto päätti tänään 5.5. pitämässään kokouksessa, että 8.5. saakka voimassa olevia ulkorajaliikenteen maahantulon rajoituksia jatketaan edelleen. Nyt rajoituksia jatketaan taas kuukaudella 5.6.2022 saakka. Perusteluna tälle on edelleen se, että koronapandemia jatkuu ja terveydenhuollon kantokyky on turvattava.  

EU- ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta vaaditaan voimassa oleva todistus täydestä rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista maahantulon edellytyksenä eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta. Vaatimus koskee vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä.

Rajavartiolaitos ei vaadi edellä mainittuja todistuksia maahantulon edellytyksenä kolmannesta maasta saapuvilta Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta, eikä henkilöiltä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy kuten pakottavat perheasiat tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt. Maahantulo on myös sallittua ilman rajoituksia EU:n vihreän listan maiden ja alueiden asukkaille. Maahantulo Schengen-alueen ulkopuolisista EU-maista on niin ikään sallittua ilman rajoituksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos esitti alkuviikosta, että koronatodistuksen vaatimisesta tulisi luopua monien muiden EU-jäsenvaltioiden tapaan myös Suomessa. Nykyisellään koronatodistuksia on tarkastettu pistokokein. THL:n esitys ei kuitenkaan saanut muutosta aikaan Suomen hallituksen linjauksessa, vaan tämänpäiväisen tiedotteen mukaan tartuntatautilain mukaisesti jokaisella Suomeen saapuvalla matkustajalla pitää edelleen olla jokin näistä kolmesta todistuksesta: rokotustodistus tai todistus sairastetusta koronataudista tai negatiivinen testitodistus (alle 72 tuntia). Jos matkustajalla ei ole mitään edellä mainituista todistuksista, hänet ohjataan koronatestiin maahantulopisteellä. Vaatimukset koskevat eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta kaikkia vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä henkilöitä.

Matkailuartikkeli

SMAL-tiedote 2.12.2022: Matkapakettien tulevaisuus vaakalaudalla

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari