Yöpymiset maaliskuu 2012: Helsinki, Suomi ja muut Pohjoismaat

Julkaistu 26.5.2012

Matkailutilastot maaliskuu 2012: Helsinki, Suomi ja muut Pohjoismaat

Helsinki  ja Suomi

-          Helsingin majoituksen myynti kasvoi puolella miljoonalla. Myynti maaliskuussa oli 15,6 M€

-          kasvu tuli pääasiallisesti kotimaan markkinoista, ulkomaiset yöpymiset jopa väheni verrattuna   edelliseen vuoteen

-          RevPar = tuotto/huone sisältäen 9 % arvonlisäveron kasvoi ja nousi yli 60 euron

-          käyttöaste 64 %, joka aikaisempiin vuosiin nähden oli varsin hyvä

-          ulkomaalaisten yöpymisten määrä tippui

-          kasvu tullut kotimaan matkailusta, n. 10 000 yöpymistä lisää verrattuna edellisen vuoden maaliskuuhun

Suomessa yöpymiset kasvoivat yli 63 000. Kasvu tuli sekä kotimaan että ulkomaan markkinoilta. Käyttöasteen 47,79 nousivat selvästi kautta maan. Majoitusmyynti ylitti ensimmäistä kertaa 70 M€ asettuen reiluun 73 miljoonaan euroon.

Tukholma ja Ruotsi

Tukholmassa yöpymiset kasvoivat sekä kotimaan että ulkomaan markkinoilta. Kuitenkin kasvu oli selvästi suurempaa kotimaan markkinoilta. Ulkomaisten yöpymisten kasvu jäi 4640 lisäyöpymiseen.

Ruotsissa yleisesti ulkomaalaisten yöpymisten kasvu oli keskimäärin suurempaa kuin Tukholmassa. Ruotsissa kotimaan yöpymisten kasvu oli n. 100 000 yöpymistä enemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Käyttöaste kohosi Ruotsissa 49 %-yksikköön. Tukholman käyttöaste oli 62 % eli hieman pienempi kuin esim. Helsingin.

Oslo ja Norja

Oslossa oli selkeää tippumista yöpymissä edelliseen vuoteen verrattuna. Vähenemistä tapahtui sekä kotimaan että ulkomaan yöpymisissä. Yöpymiset tippuivat hieman yli 10 %-yksikköä, joka on varsin merkittävä lasku. Kaupungin majoituskapasiteetissa tapahtui tuntuva kasvu juuri maaliskuussa. Kuukauden saldona oli 324189 huonetta, joka on kasvuprosenttina n. reilu 5 %-yksikköä.

Oslon majoituskohteiden käyttöaste oli 66 %. Norjassa vastaava oli 52 %. Osloon poiketen Norjassa yöpymiset kasvoivat ja kasvu tuli sekä kotimaan että ulkomaan markkinoilta.

Kööpenhamina ja Tanska

Tanskassa yöpymiset kasvoivat samalla tavalla kuin muuallakin Pohjoismaissa. Kasvu tuli sekä kotimaan että ulkomaan markkinoilta. Tanskaa ja varsinkin Kööpenhaminaa vaivaa majoituskapasiteetin ylitarjonta, jonka johdosta käyttöasteet jäävät 45 %:n. Tanskan tilastointimenetelmät antavat selvyyden myös siihen, että yöpymisten kasvu on tullut sekä vapaa-ajan että liikematkustuksen piiristä. Yksittäisten sekä ryhmien määrät ovat olleet kaikki kasvusuunnassa.

Pohjoismaisten pääkaupunkien mittelössä voisi maaliskuun voittajaksi julistaa Kööpenhaminan. Yöpymiset kasvoivat kaikilta markkinoilta ja kasvu tuli sekä työmatkustuksen että vapaa-ajan piiristä.  Käyttöastekin nousi 59 %, jota voi pitää ajankohtaan nähden varsin hyvänä.

 

Matkailuartikkeli

Kutsu: Matkailun Kehittämispäivä 14.6.2021

Lue koko artikkeli

ToolBox-travel Consulting Oy on erikoistunut palvelu- ja matkailuyritysten sekä matkailualueiden toimintaedellytysten parantamiseen. Painopiste kaikessa toiminnassa on kansainvälisyys ja kehittyminen.

 

ToolBox Consulting Oy
Maininkitie 2 C 22
FIN-02320 Espoo Finland
Puh. +358 50 375 1328
office [at] toolboxtravel.fi
» Katso tarkemmat yhteystiedot täältä

 

Kotisivut Sivumestari